Jon Henrik Fjällgren om träffarna med dottern i dag – efter separationen

Berättar: ”Ordnat upp sig”

Jon Henrik Fjällgren träffade inte sin dotter under en lång tid efter födseln.

I dag beskriver han relationen som ”väldigt bra”.

– Det har ordnat upp sig alltihop, säger han.

Under Jon Henrik Fjällgrens, 35, dag i ”Stjärnorna på slottet” berörs de andra deltagarna starkt när jojkaren berättar om den brutala mobbningen och de trakasserier han utsattes för som barn och tonåring, något han även berättade om i sin självbiografi 2020.

– Det är så tungt. När han berättar känner jag vad den här lilla pojken kände. Man blir så ledsen och tom och helt chockad över hur det här ens kan ha inträffat, säger Carolina Gynning medan hon bryter ihop i tårar.

Carolina Gynning blev berörd av Jon Henrik Fjällgrens historia.
Carolina Gynning blev berörd av Jon Henrik Fjällgrens historia.

Så är relationen med dottern

I programmet pratar han också om kärleken till sin dotter som han fick hösten 2020 med sitt ex Maret Nystad. I en intervju med Aftonbladet september 2021 berättade Jon Henrik Fjällgren att han inte hade träffat dottern, som bor med sin mamma i Nordnorge, sedan födseln. Dels på grund av restriktioner och den långa resan dit, och dels på grund av att han som renägare inte har kunnat lämna hjorden.

Jon Henrik Fjällgren.
Jon Henrik Fjällgren.

Men i dag säger han till Aftonbladet att det hela har löst sig väldigt bra.

– Vi ses av och till. Det känns väldigt bra, det har ordnat upp sig alltihop. Hon bor inte i Sverige så det blir att pendla för både mig och mamman. Men det funkar bra.

I dag är dottern Ella två år gammal.

– Det är fantastiskt. Hon är väldigt lik både mig och mamman. Man ser att hon gillar att sjunga, spela och hon älskar jojk. Hon är magisk. Så fin tjej.

Pausen från sociala medier

Du brukade vara aktiv på Instagram men har nu tagit en längre paus, varför?

– Jag gillar att vara privat ibland och det har varit väldigt mycket sociala medier på senaste tiden. Jag är en sådan kille som gärna vill hjälpa alla människor och då märker man att man inte kan sitta och hjälpa varenda följare man har ifall det är något de vill prata om. Då tänkte jag att för min egen skull ta en paus och samla kraft för jag behöver också energi för att kunna orka prestera.

Är det så att väldigt många hör av sig?

– Det har varit så och det är jättefint att de gör det, och jag vill som sagt hjälpa så många jag kan på olika sätt. För många som hör av sig känner igen sig i min historia eller har mått dåligt, och så. Och då vill jag gärna ge dem tips och råd, men det kan lätt bli att det tar för mycket av en själv.

Är singel

Efter separationen från Maret Nystad har Jon Henrik Fjällgren varit singel.

– Det är ingenting jag har tänkt på, jag kämpar på med mitt och om jag finner kärlek så finner jag kärlek. Jag är tacksam för det jag har i dag.

”Stjärnorna på slottet” sänds på lördagar 20.00 i SVT och på SVT Play.

Publisert:

LÄS VIDARE