”Riverdale”-stjärnan i bilolycka – somnade bakom ratten

1 av 2 | Foto: NETFLIX
”Riverdale”.
NÖJE

K.J. Apa, som gör huvudrollen i ”Riverdale”, somnade bakom ratten och körde rakt in i en lyktstolpe – efter en 16 timmar lång arbetsdag.

Nu går skådespelarfacket SAG-AFTRA till attack mot produktionen, rapporterar Hollywood reporter.

”Vi är djupt oroade över skådespelarnas säkerhet”, skriver facket i ett officiellt uttalande.

Det var i torsdags, förra veckan, när K.J. Apa, 20, mer känd som Archie i tv-serien ”Riverdale”, sent på natten skulle köra hem från inspelningen utanför Vancouver, som han somnade till och körde rakt in i en lyktstolpe.

Skådespelaren, som fick föras till sjukhus, klarade sig från skador, men bilen ska ha blivit totalförstörd, skriver Hollywood reporter.

Olyckan har fått skådespelarfacket SAG-AFTRA att starta en utredning om arbetsmiljön på produktionen.

Anledningen: K.J. Apa ska enligt uppgift ha jobbat 16 timmar i sträck innan han satte sig i bilen för den 45 minuter långa resan tillbaka till sitt hotel.

Slår tillbaka mot kritiken

Flera av skådespelarna i ”Riverdale” anklagar nu produktionen för långa arbetsdagar som slutar först tidigt på morgonen. Skådespelarna får inte heller skjuts till och från inspelningen.

I ett uttalande skriver SAG-AFTRA att de ser allvarligt på kritiken och att de nu kommer skicka ett team till Vancouver för att utreda händelsen och skådespelarnas säkerhet.

En talesperson för produktionsbolaget Warner bros slår tillbaka mot kritiken, och säger i ett uttalande att uppgifterna om att K.J. Apa skulle ha förts till sjukhus inte stämmer. Han ska ha tagits om hand direkt på plats.

Skådespelarna ska enligt produktionsbolaget även vid upprepade tillfållen fått veta att de blir erbjudna skjuts om de ber om det.

Enligt uppgift kommer skådespelarna och representanter för Warner bros att träffas för att diskutera problemen. Warner bros nekar till att ett sådant möte är planerat.