Uppgift: Justin Bieber ställde in turnén för att starta egen kyrka

1 av 2

Justin Bieber har ställt in resterande 14 konserter av sin världsturné.

Enligt sångarens team är det ”oförutsägbara omständigheter” som ligger bakom.

Enligt nya uppgifter kan anledningen däremot vara att han vill starta en egen kyrka.

Att Beliebers följer Justin Bieber som att det vore deras religion är sedan länge känt. Nu kan de få en faktiskt religion att följa, nya uppgifter menar nämligen att stjärnan kan planera att starta sin egen kyrka.

Under måndagen framkom det att Justin Bieber ställt in de 14 konserter som återstår av världsturnén ”Purpose tour”. Anledningen bakom den inställda turnén uppgav Justins team först vara ”oförutsägbara omständigheter”, men det har sedan dess även rapporterats att stjärnan är utmattad och behöver vila.

– Jag har turnerat i två år. Jag ser fram emot att vila, säger Justin i ett klipp som publicerats på TMZ under måndagseftermiddagen.

Han ber i klippet även om ursäkt till sina fans.

– Jag älskar er, jag tycker att ni är fantastiska. Jag är ledsen om någon känner sig besviken eller lurad, det är inte min mening eller något sådant.

Startar egen kyrka

Nu kommer nya uppgifter om anledningen till stjärnans paus. Han kan eventuellt vilja starta en egen kyrka.

– Vad jag förstår så är den verkliga anledningen till att han lämnar turnén för att han vill återkoppla till sin tro, han kan till och med vara igång med att starta en egen kyrka, berättar australiensiska TV-profilen Richard Wilkins till Today Extra enligt NME.

Uppgifterna ska Wilkins ha fått från en av Justin Biebers vänner vid Hillsong-kyrkan i Sydney.

– Han står många i Hillsong-kyrkan väldigt nära. Huruvida han planerar att sammarbeta med dem i något mer permanent eller om han vill starta en egen religiös rörelse, som en egen kyrka, är vi inte säkra på. Men detta är uppgifter från en direkt och nära källa, fortsätter Wilkins enligt NME.

Vad gäller de fans som köpt biljetter till de 14 inställda konserterna så kommer pengarna för dessa att returneras.

ARTIKELN HANDLAR OM