Idoler? Nej, mer som bortskämda barnrumpor

Tobbe Ek: ”Istället för artistkarriär – karaokebaren i Västerås”

NÖJE

Regel nummer 1 för dig som vill bli artist: ta hand om dina fans.

Det tycks inte årets ”Idol”-deltagare ha fattat.

I stället beter de sig som bortskämda barnrumpor.

Att TV4 ens låter det ske är under all kritik. Om ”Idol” ska vara något av en skola för blivande artister så måste kanalen tyvärr få fullständigt underkänt.

För framme vid scenkanten står varje vecka fans för att få träffa ”Idol”-deltagarna.

”Idol”-deltagarna, det är en samling hoppfulla som varje fredag får TV4:s hjälp att inför miljonpublik kämpa för att kanske på riktigt kunna bli någons idol i framtiden.

Att komma till ”Idol”-studion och få se deltagarnas framträdande är för många i publiken oerhört stort. Speciellt för de yngsta på plats.

Att sen få stanna kvar efteråt och få en kram, en bild, eller bara säga hej till den man ser upp till kan vara fullständigt oförglömligt.

Ni får se vart er artistkarriär tar vägen

Men i år har fans ibland fått stå där helt förgäves när några av deltagarna valt att lämna studion och gömma sig backstage istället för att fatta att fansen är det viktigaste de har för en framtida artistkarriär.

Nu riktar jag mig direkt till er, årets ”Idol”-deltagare:

Nej, ni måste kanske inte alltid ställa upp på intervjuer, även om det i fallet med ”Idol” nog är smartast att ta varje chans att synas och marknadsföra sig själv. Men ni måste faktiskt alltid ta hand om era fans. Det spelar ingen roll varken om du eller din bästa ”Idol”-kompis precis har blivit utröstad.

Du måste ändå bita ihop. För det här är ditt arbete. Du måste fatta det. Att vara artist är ett jobb. Och den som inte jobbar kan lika gärna dra hem direkt.

Jag tänker inte skriva vilka, ni vet själva vilka av er som lämnat era fans i sticket. Och vet ni vad? Det ni förtjänar då är att era fans också lämnar er i sticket. Så får ni se vart er artistkarriär tar vägen efter det. Antagligen rakt ut till karaokebaren i Västerås, tack och grattis!

Och TV4. Att ni ens tillåter att det sker? Skäms!

Så blev Gina Dirawi den största programledaren 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol

TV4