Camilla Läckberg om hårda pengakravet på pojkvännen Simon

Så gör hon med miljonerna om paret gifter sig

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Camilla Läckberg har byggt upp en förmögenhet på sina romaner.

I ”Fördomspodden” berättar hon om kravet på äktenskapsförord om hon och kärleken Simon Sköld gifter sig.

– Det skulle kännas väldigt märkligt ifall vi skiljer oss och hälften skulle gå i väg med någon som inte varit med och byggt upp det här, säger Camilla Läckberg i podcasten.

1 av 5

Deckardrottningen Camilla Läckberg har dragit in många miljoner på sina böcker. Men hon upplever ofta att hennes ekonomi beskrivs på ett missvisande sätt i media, vilket hon berättar om i senaste avsnittet av Cafés ”Fördomspodden”.

– Det står i tidningarna att jag dragit in 200 miljoner på mina böcker, då tror de att det står 100 eller 200 miljoner på ett konto. Men så är det inte riktigt, dels så tillkommer skatt och sedan tillkommer provisioner till agenter och så vidare och så har jag ju investerat i landställe och hus. Så jag har absolut en del pengar på bankkontot, jag har inte exakt koll på status just nu, men det är inte 100 miljoner, säger hon.

Vill ha koll på kulorna

Hon menar att hon investerar en stor del av sina pengar i den egna verksamheten och bekostar bland annat mycket av marknadsföringen. Hon har byggt upp sin förmögenhet på egen hand – och vill ha kontroll över den.

Camilla Läckberg berättar vidare i ”Fördomspodden” att hon kommer kräva ett äktenskapsförord om hon och kärleken Simon Sköld ingår äktenskap någon dag.

– Absolut. Det hade jag i mitt förra äktenskap också, säger hon.

Ett äktenskapsförord är ett avtal mellan makar, eller blivande makar, som bestämmer hur tillgångar ska fördelas vid en eventuell separation.

– Jag har jobbat i väldigt många år för att bygga upp det som jag har. Det skulle kännas väldigt märkligt, ifall vi skiljer oss, och hälften skulle gå i väg med någon som inte varit med och byggt upp det här, säger hon och fortsätter:

– Sedan får vi reglera det här efter hand. Skulle det visa sig att vi är gifta i 30 år så får man ju ha ett levande äktenskapsförord som reglerar det.

Skrev papper med ex-maken

Camilla Läckberg skrev ett äktenskapsförord tillsammans med ex-maken Martin Melin, som innebar att den senare frånsade sig rätten till mångmiljonären Läckbergs pengar vid en skilsmässa. Idén om att upprätta ett äktenskapsförord var från början Martin Melins.

– Jag sa till Camilla att hon ska känna att det är hennes pengar och ha en jättetrygghet i det, inte att hon gifter sig med mig och sedan ”hej då, nu drar jag” och tar med en massa miljoner, sade han till Nöjesbladet då.

Publicerad:

LÄS VIDARE