Därför vägrade han ge intervjuer i 25 år

”Idol”-juryns Alexander Kronlund: ”Jag och mina kollegor har gjort en grej av hur fruktansvärt intergritetsfyllt vi lever”

Foto: AFTONBLADET
Alexander Kronlund.
NÖJE

Han vägrade ge intervjuer i 25 år.

Nu står plötsligt musikproducenten Alexander Kronlund i centrum – som ”Idol”-juryns nyaste medlem.

– Jag bryr om folk tycker att jag är härlig eller töntig, säger han.

Med målade naglar och vassa kommentarer om deltagarna har musikproducenten Alexander Kronlund, 45, blivit en ny tittarfavorit i ”Idol”-juryn.

Under 25 år som musikproducent och låtskrivare åt artister som Britney Spears, Ariana Grande, Justin Timberlake, Robyn och Chris Brown har han vägrat att ge intervjuer.

Gjorde en grej av anonymiteten

Nu står han plötsligt i centrum.

– Det är en extremt stor omställning. Jag och mina producent- och låtskrivarkollegor har nästan gjort en grej av hur fruktansvärt intergritetsfyllt vi lever. Att vi är bakom artisterna. Jag har inte gjort en intervju eller nånting på 25 år tror jag, säger han.

– Mitt namn är helt okänt om man inte är i musikbranschen, så det är ett stort steg, rakt in i ”Idol” det första jag gör. Lite drastiskt, men inte så farligt som jag trodde.

Varför har du inte gett intervjuer på 25 år då?

– Nej, jag har bara fått för mig att det skulle göra mer skada än nytta själsligt för mig. Jag tror att jag kanske bryr mig om lite om folk tycker att jag är härlig eller töntig. Så jag tänkte, ska jag verkligen utsätta mig för det här? Jag försöker väl med lite exponeringsterapi lära mig att det inte är så viktigt vad andra tycker kanske. Det tycker jag ju fortfarande att det är, men jag jobbar på det.

Ska bli pappa

Alexander Kronlund har under lång tid varit baserad i Los Angeles men är nu tillbaka i Stockholm. Med flickvännen Rebecka Lagerström väntar han sitt första barn.

Under hösten kommer han att synas i TV4 och ”Idols” fredagsfinaler varje vecka fram till mitten av december och nu har han bestämt sig för att vara lite öppnare.

– Nånstans tänker jag ”varför bryr man sig, varför är detta intressant?”. Men jag fattar också, för själv är jag svinintresserad av andra människor och älskar intervjuer, helst podcasts med långa långa intervjuer, säger Alexander Kronlund.

Idols programledare - minns du alla? 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol