Tareq Taylor snuvas på julaftonsbesök

Ingen får hälsa på bakom kulisserna

Det blir en lite mer ensam jul för Tareq Taylor än han räknat med.

SVT har skärpt sina coronarestriktioner och kommer inte tillåta några externa besökare i kulisserna under julafton.

– Ingen som inte arbetar i produktionen får lov att komma in i huset längre, säger årets julvärd.

Den ökade smittspridningen och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med ökade restriktioner i samhället ställer till det för Tarek Taylor, 52, på julafton. Som SVT:s julvärd kommer han att fira in julafton i tv-rutan.

Han kan räkna med sällskap från mellan två och en halv och tre miljoner tittare framför tv-apparaterna och så klart teamet som arbetar med sändningen i tv-huset i Stockholm, men efter ett beslut under onsdagen sätter SVT stopp för alla externa besökare till tv-studion under julafton.

”Inga utomstående”

Det snopna beskedet fick Tareq Taylor igår. Aftonbladet lyckades få en pratstund med honom under förberedelserna inför julaftonssändningen och frågade om han passat på att bjuda in några vänner till tv-kulisserna för lite eget julfirande.

– Det hade varit fantastiskt, men i ljuset av de nya restriktionerna är det så att ingen som inte arbetar i produktionen får lov att komma in i huset längre. Så nej, det blir teamet och jag. Det är fina människor. Men inga utomstående får komma.

När fick du veta det här?

– Igår. De nya restriktionerna kom ju i förrgår och dagen efter var jag inne på SVT och jobbade med manuset och då fick jag höra det.

Får med gospelkör på julafton

Oj då, blev det till att börja ringa runt och ställa in något som var planerat?

– Nej, det var inte så farligt. Jag har ändå räknat med att göra detta själv. Sen har vi som alltid ett firande inplanerat den 26:e när jag kommer få träffa släkten, då blir det kalkon och christmas pudding, så det här var inget dramatiskt.

Helt ensam blir han däremot inte, i SVT:s katakomber, varken bakom eller framför kameran.

– Jag kommer ha med lite olika gäster i sändningen. Samuel Ljungblahd, som är en av mina favoriter tar med sig en gospelkör, det tycker jag hör julen till, så det ska bli jättekul. Sen har jag några andra roliga saker på gång, men de är inte helt klara än. Det ska vi sätta här i dagarna, säger han.

– Det är en stor sak med julvärdskapet, en fantastisk ära och kul att få göra. Jag tycker att julen är kul och därför vill jag att det här också ska bli en kul jul. Med den målsättningen så får man jobba lite för det också, säger han och skrattar.

Publisert:

LÄS VIDARE