Andreas Weise

Andreas Weise: ”Insett att min pappa inte var en förälder”

Berättar om uppväxten med Arne Weise

Av: 

Frida Englin Danielsson

Andreas Weise.
Andreas Weise.

NÖJE

När Andreas Weise blev förälder satte det hans egna uppväxt i perspektiv.

Nu berättar sångaren hur det var att växa upp med Arne Weise som pappa.

– Insett att min pappa inte var en förälder, säger Andreas Weise till Expressen.

För fyra år sedan blev Andreas Weise, 35, pappa för första gången, något som fått honom att reflektera över sin egen uppväxt. I en intervju med Expressen berättar han hur det var att växa upp med en av Sveriges kändaste profiler, Arne Weise, som pappa.

– Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, säger Andreas Weise till Expressen.

2019 gick profilen Arne Weise bort några månader innan sin 90-årsdag. Sedan dess har Andreas syn på vilken pappa han egentligen var förändrats.

– Jag skulle säga att vi, sedan det hände har det hänt väldigt mycket. Jag har haft barn i fyra år och hittat lite vilken förälder jag är och vill vara, och vilken förälder min pappa var. I det har jag insett att min pappa inte var en förälder, han var en kompis mer. Han var inte en förälder, som jag hade behövt. Där har min mamma varit den som dragit det stora lasset. Pappa var mer en glad kompis, men jag hade behövt en förälder, som jag är till mina barn, säger han till Expressen.

Arne Weise dog 2019, han blev 89 år gammal.

”Har alltid levt med pressen”

Andreas Weise slog igenom 2010 i fyrans långkörare Idol där han slutade på en femteplats och har sedan dess varit aktiv på den svenska musikscenen. Men trots sina egna framgångar har det varit svårt att få en identitet utanför att vara Arne Weises son.

När pandemin slog till i Sverige förra våren förvärrades detta. Det var en tung period för sångaren när show efter show ställdes in och han tvingades ta en paus från karriären. Men tiden från rampljuset gav också Andreas Weise en chans att utvecklas.

– Jag har haft så mycket tid att vara med familjen och vara borta från mitt yrke. Under den tiden har jag reflekterat väldigt mycket om vem jag är, vad är jag om jag inte står på scen? Det fanns en tid under pandemin där jag genuint trodde att det inte skulle bli något mer, för när det går så lång tid så kanske resan är slut. Då insåg jag mer vem jag är och att jag alltid har levt med den här pressen, säger han till Expressen.

Nu är Andreas Weise tillbaka på scenen igen, i början av december höll han julshowen ”Christmas evening” och för några veckor sedan släppte han singeln ”The Yuletide Bells”.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandro Cavazza om att lägga ner artistkarriären helt: ”Väldigt stor lättnad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Andreas Weise

Arne Weise