Skådespelare åtalas för räkstöld

En välkänd skådespelare torskade när han stal räkor.

Nu åtalas han för ringa stöld.

– Branschen har varit tuff under corona, säger den kända skådespelaren i förhör.

Den kända skådespelaren är misstänkt för att ha snattat räkor under ett besök på Ica Kvantum i Liljeholmen i Stockholm 25 februari. Nu åtalas han för ringa stöld.

– Det är så att branschen har varit tuff under corona, jag är arbetslös. Nu har restriktionerna släppt men jag har haft det tufft, säger han i förhör.

Han upptäcktes av en civil butikskontrollant när han och hans flickvän handlade tillsammans.

”Tog endast räkorna utan att betala”

Enligt förundersökningen ställde han upp matvarorna vid slutet av bänken där man packar sina varor på. Sedan betalade hans flickvän för varorna medan han gick tillbaka in i butiken och rev av tre blågröna plastpåsar.

Då vandrade han förbi kassan med både påsarna och räkorna i handen utan att betala. En butikskontrollant blev vittne till händelsen och följde efter honom när han gick ut ur butiken.

De stoppades en kort stund senare av butikskontrollanten och ordningsvakter när de åkte upp för rulltrappan i Liljeholmens galleria.

– Jag var inne och handlade. Jag tog endast räkorna utan att betala. Det var medvetet. När jag gått ut ur butiken och upp för en rulltrappa så tog han mig. De kollade min flickvän först men jag hade dessa räkor, säger han.

Räkorna hade kostat 177 kronor i butiken, men efter skådespelarens erkännande kostade det honom ytterligare 1 500 kronor i dagsböter.

Han valde att betala boten direkt på plats i butiken.

Aftonbladet har sökt skådespelaren.

Skådespelaren har erkänt räkstölden.
Skådespelaren har erkänt räkstölden.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln