”Huset fullt”-stjärnan Bob Saget död

Uppdaterad 2022-02-10 | Publicerad 2022-01-10

Den amerikanske komikern och skådespelaren Bob Saget hittades på söndagen mystiskt död på ett hotell.

Han var mest känd från tv-serien ”Huset fullt”.

Bob Saget blev 65 år. Bilden togs på en gala 2019.

Polisen i Orange county, Florida, bekräftar att Bob Saget hittades livlös i ett rum på Ritz-Carlton i Orlando vid 16-tiden, lokal tid. Han dödförklarades på platsen och enligt utredarna finns inga tecken på brott eller droganvändning i samband med dödsfallet.

Nöjessajten TMZ uppger att skådespelaren påträffades av hotellets säkerhetspersonal som larmade polis och ambulans. Det bekräftas av larmsamtalet där operatören hörs säga:

– En säkerhetsvakt hittade en gäst. Ingen andning, ingen puls.

Känd från ”Huset fullt”

Bob Saget blev 65 år.

Han var mest känd för sin roll som Danny Tanner – pappa till döttrarna DJ, Stephanie och Michelle – i tv-serien ”Huset fullt” som sändes 1987–1995. Han var även programledare för ”Americas funniest home videos” och gjorde rösten till Ted Mosby i tv-serien ”How I met your mother”. Han hade också roller i ”Dum och ännu dummare” och ”Dirty work”.

Bob Saget var även en framgångsrik ståuppkomiker. Sedan september har han varit ute på en turné som skulle ha pågått till maj, enligt TMZ. Så sent som i lördags uppträdde han i Jacksonville och i en tweet tidigt på söndagsmorgonen tackade han publiken.

”Älskade kvällens show. Uppskattande åskådare. Jag är glad att vara tillbaka i den här skiten”, skrev han och avslutade med en länk till sin hemsida för kommande turnédatum.

David Coulier, Lori Loughlin, John Stamos, Jodie Sweetin, Bob Saget, Mary-Kate Olsen och Candace Cameron i ”Huset fullt”.

Några dagar före sin död intervjuades Bob Saget av den lokala tv-stationen News4Jax. Han gav ett glatt intryck och visade inga tecken på sjukdom, uppger tv-bolaget.

– Jag älskar verkligen att göra standup just nu, mer än jag någonsin gjort. Jag vill bara att folk ska ha kul, sa han.

Bob Saget efterlämnar hustrun Kelly Rizzo och tre barn.

Han hyllas nu av många skådespelarkolleger. John Stamos, som också spelade i ”Huset fullt” och var mångårig vän med Saget, twittrar:

”Jag är knäckt. Jag är förstörd. Jag är i fullständig och total chock. Jag kommer aldrig att ha en vän som honom. Jag älskar dig så mycket, Bobby.”

Med ”Huset fullt”-kollegorna John Stamos och Dave Coulier 2016.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln