Sven Melander död

Sven Melander hyllas av vännerna: ”Rolig ända in i det sista”

Sociala medier svämmade över av kärlek efter legendarens död

Av: 

Emanuel Silva

Nora Fernstedt

Anna & Hans Shimoda

Natalie Demirian

NÖJE

Den folkkäre underhållaren Sven Melander är död.

Nu hyllas han av vänner och kollegor på sociala medier.

”Generös, klok och med en oöverträffad komisk tajming”, skriver komikern Anders Jansson.

Den folkkäre nöjesprofilen Sven Melander har dött efter en längre tids sjukdom. Det bekräftar familjen för TT.

Melander har gjort sig känd som journalist, skådespelare och komiker. Han är känd från succéfilmer som ”Sällskapsresan” och tv-programmet ”Nöjesmaskinen”. Stina Dabrowski gjorde programmet tillsammans med Melander.

– Jag är så ledsen över Svens bortgång. Det är sorgligt och han hade så mycket kvar att göra och säga, men det var kul att han så aktiv på sin Facebook-kanal, han var superbra där. Vi skulle ses och hade kontakt. Sven behöll sin humor ända in i i sitt sista sms, säger hon.

Hyllas på sociala medier

På sociala medier hyllas han av vänner och kollegor.

Komikern Özz Nujen skriver på Instagram: ”Vila i frid kompis. Du var alltid juste mot mig. Du kommer att saknas av många”

Radioprataren och komikern Kjell Eriksson skriver på Twitter, ”Sven Melander, din träffsäkerhet och varma humor har följt med mig hela livet”.

Sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwall skriver:

”Så oerhört ledsamt att Sven Melander har lämnat oss. Så många skratt han gett oss, så mycket klokhet han spridit. Han var en fin man, Sven. Alltid så glad och vänlig. Mycket sportintresserad och ibland en del av TV-laget i fotboll”

”Bullrig värme”

SVT:s vd Hanna Stjärne kallar Sven Melander ”en sann engagerad underhållare med bullrig värme”.

”Från Nöjesmassakern till digitalt genomslag i nya generationer. Verner, Rulle, Steve, Berra - det blir tomt nu”, skriver hon på Twitter.

Anders Jansson.

”Tack för allt Sven. Tack för Nöjesmassakern när vi var unga, tack för samtalet när vi träffades för några månader sen. Tack för din genuina värme som du spred omkring dig”, skriver den moderate riksdagspolitikern och tidigare artisten Richard Herrey.

”Stor respekt för dig”

Medieprofilen Lotta Bromé skriver:

”Å där försvann ännu en av våra stora. Sven Melander är död. Stor respekt för dig - och hur du de senaste åren alltmer gick ut och hade sunda åsikter – inte minst när Zara Larsson hånades och Du sade ifrån”

Komikern Anders Jansson arbetade tillsammans med Sven Melander i flera produktioner.

”Generös, klok och med en oöverträffad komisk tajming. Jag kommer sakna honom. Vem ska nu tipsa mig om alla bra böcker som jag måste läsa?”, skriver han.

Sven Melander.

”Rolig ända in i det sista”

Skådespelaren Eva Rydberg arbetade ihop med Melander inom teatern under många år.

– Han var så underbar att jobba tillsammans med. Han var både underbar på scenen och privat. Han var som en storebror för mig, fast han var ju lillebror. Han älskade verkligen att höra folk skratta, han njöt när publiken gapskrattade och även privat ville han att vi skulle få skratta, så han underhöll oss bakom scenen också på Fredriksdalsteatern, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Han var så fin, snäll och ödmjuk.

Journalisten och programledaren Kattis Ahlström säger till Aftonbladet:

– Han var fantastisk att jobba med. Jag var så ung när vi började och han hade många fler års erfarenhet. Jag har delat scen eller golvet med många herrar under mina år. Men ingen var som Sven i den bemärkelsen att han aldrig ställde sig i vägen. Han gjorde mig alltid bättre och var så mån om det också. Han var så galet professionell.

Eva Rydberg och Sven Melander bakom scenen efter premiären på musicalen "Poppis" som spelades på Folkan i Stockholm 1993.

”Precis så fin som man kan tänka sig”

Skådespelaren, regissören och författaren Alexander Karim deltog i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” med Sven Melander sommaren 2018.

– Sven var precis så fin som man över huvud taget kan tänka sig att han kan vara, och ännu finare. Han var på alla sätt en fantastisk människa, säger han till TT.

Sommaren 2018 var den varmaste på många år, vilket var fysiskt ansträngande för Sven Melander som redan då hade drabbats av cancer.

– Ändå hade han bara goda saker att säga om alla andra, säger Karim till TT.

Komikern Messiah Hallberg skriver på Instagram ”Så sorgligt med Sven Melander. En väldigt fin människa”.

I ”Stjärnorna på slottet” i SVT.

”En stor humanist”

Komikern och regissören Adde Malmberg säger till TT att Melander förnyade tv-underhållningen genom programmet ”Nöjesmassakern”.

– Han var en stor humanist och var väldigt folklig och ansågs lite buskiskaktig men hade samtidigt en väldigt tydlig social agenda. Han tyckte saker. Han var en viktig person i svensk underhållning, säger Malmberg till TT.

Programledaren Markus Granseth skriver på Instagram: ”Tack för allt Sven Melander. Tack för din bjussighet! Du gjorde jorden roligare”.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Sven Melander död

LÄS VIDARE

Sven Melanders långa karriär

ÄMNEN I ARTIKELN

Sven Melander död

Sven Melander