Plus på livet

Babben om nya kärleken: Galet att hitta nån via en dejtingapp

Leder SVT:s nya storsatsning ”1 mot alla” – och sätter fem plus på kärlekslivet

Av: 

Torbjörn Ek

Babben Larsson.
Babben Larsson.

NÖJE

Efter succén med ”Bäst i test” är Babben Larsson tillbaka som programledare för SVT:s nya direktsända storsatsning ”1 mot Sverige”.

I samband med programmet låter Aftonbladet den folkkära komikern och programledaren sätta plus på livet just nu – och hon hoppas på lite lugnare tempo framöver.

– Jag kommer föreläsa mindre och jag kommer även att stoppa stand-up för ett tag, säger hon.

Tillsammans med sina sidekicks Erik Ekstrand, 41, och Farah Abadi, 33, kommer Babben Larsson, 64, låta en person i studion tävla mot alla tittare med hjälp av olika vetenskapliga experiment, som att veta hur många heliumballonger som krävs för att kunna flyga, eller hur många meter man kan köra motorcykel på vatten.

– Det är väldigt kul att fördjupa programlederiet. I ”Bäst i test” har jag nästan som en roll, men här blir jag mer vanlig programledare. Det ska bli kul att inte alltid behöva vara lika vass, behöva trycka ner David Sundin eller håna de stackars panelmedlemmarna som har tänkt absolut fel när det gjorde sina tester. Att jag inte behöver vara så där komikerhård hela tiden, säger Babben Larsson.

– Här kommer jag vara den som tar hand om stackaren som ska tävla mot resten av Sverige och hålla den personen i handen. Men också leda tittarna genom programmet, jag ska vara den som inger lite stadga, säger hon och skrattar.

När Aftonbladet träffar Babben Larsson ber vi henne att sätta plus på livet just nu.

Babben med kollegorna Farah Abadi och Erik Ekstrand.

Här är Babben Larssons betyg på...

...hälsan Betyg: 4 av 5 plus

– Hälsan skulle jag nog sätta en fyra på. Jag mår bra, jag tränar, jag äter bra, jag har bra med energi. Ja, det är en fyra. Sen har man sina skavanker som man har plockat på sig med åren, men det är som det är.

Vad är det för något?

– Det är lite så där, lederna har ju tagit stryk, jag har varit tung i många år. Men man får träna musklerna och se till att de hjälper till. Det är så man får göra.

Vad tränar du?

– Jag har en PT och så tränar jag en del hemma och så går jag och min dotter till gymmet också en eller två gånger i veckan. Det är mycket träning som går ut på hur man ska se ut och inte hur det ska kännas. Det är en sjuka i hela samhället och där går man lätt vilse.

...karriären Betyg: 5 av 5 plus

– Alltså, jag vill inte klaga. Jag sätter nog en femma på det, jag får så mycket fantastiska erbjudanden, stora tunga uppdrag också. Jag tackar inte ja till allt, men jag känner på nåt vis... Sen kanske jag väljer att jobba mindre i vår, för det blir en väldigt intensiv höst. Men jag sätter fem på den, lite kaxigt kanske.

Vad tackar du nej till för jobb?

– Det ska man inte prata om. Men dels vill jag inte göra så mycket mer än ”1 mot Sverige” och kanske ett jobb till i veckan under hösten, för snart brakar ”Bäst i test” i gång och då blir det full fart. Jag har så många saker på gång, min platta, min bok, så jag kommer till exempel föreläsa mindre och jag kommer även att stoppa stand-up för ett tag. Där tycker jag att man måste vara så på hugget när man kör, du måste ägna så mycket energi det bara går, för annars blir du inte relevant och då har du ingenting ute på banan att göra.

Du leder supersuccén ”Bäst i test” och nu den här jättesatsningen, det blir Babben på SVT både höst och vår, hade du kunnat tro det för tio år sen?

– Nej, det hade jag inte. Jag har haft några programserier tidigare, men de har aldrig fått mer än två säsonger och så plötsligt smäller det bara till med ”Bäst i test”. Det här är galet, och samtidigt känns det mäktigt att SVT ger mig det här förtroendet.

...hemmet Betyg: 3 av 5 plus

– Åh, det är väl lite eftersatt kanske. Men jag sätter nog en trea, kanske tre och en halv. Jag har ändå rätt så bra ordning, men jag är mest där och gör andra saker än att piffa. Det är ganska städat och i ordning och jag hinner med det löpande, men just de senaste två dagarna har det blivit lite disk i diskhon och en stekpanna som kanske inte riktigt blev rengjord i natt när jag stekte upp en grej som gick ut i datum.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plus

– Det är en femma.

Är det så?

– Ja, det är det.

Men du håller honom hemlig fortfarande?

– Ja, det gör jag, hahaha. Jag kan inte förstå varför han måste bli en offentlig person när han inte är det från början. Så kul är det inte alla gånger. Han är en jättebra person för mig, han stöttar mig, han är absolut en fantastisk partner helt enkelt på alla sätt och vis. Det är faktiskt helt galet att hitta nån via en dejtingapp som vi gjorde för två år sen och att det blir en så pass bra match, faktiskt. Det trodde jag inte, det kan jag säga.

Det gör mig glad.

– Ja, man måste ju våga sticka ut där och leta på allvar. När mitt förra ex gifte sig med en ny kvinna så kände jag att nu får du fanken komma igång och dejta i alla fall. Så då gjorde jag det, jag provade några olika appar, men den här gången fungerade det, det var jättekul och vi har det jättemysigt.

...ekonomin Betyg: 4 av 5 plus

– Ja, nu har det varit pandemi så jag sätter väl en fyra. jag har haft att göra och har inte gått med förlust eller behövt söka bidrag och nu ser jag att det repar sig under hösten. Det är absolut en fyra, och jag har pension, jag har knaprat ihop till det jag behöver, så jag jobbar inte för pengarna. Det har jag i och för sig aldrig gjort, det är inte min primära drivkraft, men jag har en trygg ekonomi.

Många som fyllt 64 börjar kanske tänka på om man ska gå i pension, har du börjat göra det?

– Inte när jag får ett nytt program på SVT lagom till min 65-årsdag. Då funderar jag inte på det. Nej, jag tror att den dag som det inte är roligt längre, då lägger jag av. Om jag inte har lusten och glimten och den här ivrigheten att få kontakt med min publik. Det är bättre om jag upptäcker det innan publiken så jag tror nog inte att jag kommer vara orolig för att dra mig undan när jag känner att nu är det bra, nu ska jag bara odla äpplen och elda i kakelugnen. Den dagen gör jag det.

...framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plus

– Jag sätter en femma på dem också, för jag har roliga saker som väntar. Dels ser jag fram emot att det ska bli lite lugnare till våren, men samtidigt ska jag färdigställa min bok och min platta och det ser jag jättemycket fram emot.

”1 mot Sverige” hade premiär söndag 17 oktober 20.00 i SVT1.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Mia Skäringer: Jag fick en jävla smäll av coronan

ÄMNEN I ARTIKELN

Plus på livet

Babben Larsson

SVT, Sveriges Television