Hemliga ändringen i ”Bingolotto” – infört strängare begränsning

Har inte informerat tittarna

Det kostar oftast pengar att ringa in till ”Bingolotto” för att ha chans att vinna priser i de olika spelen.
Det kostar oftast pengar att ringa in till ”Bingolotto” för att ha chans att vinna priser i de olika spelen.

”Bingolotto” har infört en strängare begränsning.

Numera kan man bara ringa in max tio gånger – sedan spärras telefonnumret.

– Vi kände att inför vi den här spärren tar vi ansvar för våra spelare, säger Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Folkspel.

Ändringen, som innebär att man nu som mest kan ringa tio samtal per program vad gäller momentet ”ring när du får bingo”, infördes den 18 april.

Trots att begränsningen nu funnits under tre tv-sändningar på söndagar i TV4 har ”Bingolotto” inte kommunicerat ut ändringen till spelarna.

Tipsare har hört av sig till Aftonbladet och berättat om hur de plötsligt nåtts av en talsvarsröst efter att ha försökt nå fram.

– Vi testade att ringa och nå fram från sambons telefon då och efter tio gånger hände samma sak, säger en tipsare.

”Led i sunt spelande”

Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Folkspel som äger ”Bingolotto”, säger till Aftonbladet att ändringen är ett led i deras arbete med ansvarsfullt spelande.

– Vi följer alltid upp det här med spelansvar kontinuerligt. Det här är ett led i sunt spelande, att man då inte kan ringa hur många samtal som helst. Vi kände att inför vi den här spärren tar vi ansvar för våra spelare.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg, programledare för ”Bingolotto”.
Lotta Engberg och Stefan Odelberg, programledare för ”Bingolotto”.

Varför har ni inte informerat om det?

– Vi har inte känt något jättebehov om att informera spelarna om det, de får ett talsvar om de når maxgränsen. Vi har fått väldigt lite frågor om detta, men det är någonting vi får titta på, om vi skulle behöva göra något tillägg om det på något sätt på lotterna för att göra det ytterligare tydligare. Men vi har inte känt ett informationsbehov hittills.

”Tittat på snittnivån”

I praktiken innebär begränsningen att någon som får bingo på första spelet och ringer tio gånger för att försöka nå fram därefter inte kan ringa igen, även om personen skulle få bingo igen på exempelvis andra eller tredje spelet.

– När man satte den här nivån har man tittat på vad snittnivån är, hur mycket det rings på olika bingon och olika telefonnummer. Vi kan säga att det här inte kommer att vara ett problem för spelarna om vi tittar på statistiken. Normalt sett ringer man inte upp sina samtal på det sättet. Men sedan beror det också på i vilken frekvens man får bingo. Vid något tillfälle skulle det självklart kunna bli så att någon då slår i nivåtaket, framförallt när man inte känner till begränsningen, så vi får titta på om vi kan bli tydligare med det, säger Mikael Kjellström.

Kommer den här begränsningen även finnas under till exempel Uppesittarkvällen?

– Vi utvärderar kontinuerligt, så vi får se när vi kommer dit.

 

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN