Mästarnas mästare

Efter kraven i ”Mästarnas mästare”: Therese Alshammar lämnar

Förlorade nattduellen mot skidskyttestjärnan

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Therese Alshammar tackade ja till att medverka i ”Mästarnas mästare” – med kravet att få bo med sin familj.

Nu tvingas hon lämna tävlingen.

– Inget för en småbarnsmamma, säger hon till Aftonbladet.

Therese Alshammar i nattduell mot Fredrik Lindström.

Therese Alshammar, 43, förlorade nattduellen mot Fredrik Lindström, 31, i kvällens ”Mästarnas mästare”. Simstjärnan låg näst sist efter avsnittets två tävlingsmoment som för dagen bjöd på stavsprint, pussel och simning.

Lindström, som låg hemma sjuk hela förra avsnittet, låg i botten och kvalade således direkt in i nattduellen.

André Myhrer, 38, hamnade i topp och stod därför återigen för beslutet om vem som skulle få möta skidskyttestjärnan i nattens utslagningsmoment.

– Jag tänkte ett tag att lottning hade varit en rimlig utväg. Men du, Therese ligger näst sist så det känns som det mest rättvisa valet, sade André Myhrer i programmet.

Therese Alshammar.

Andra gången i duellen

– Jag hade räknat med att André skulle välja efter tabellen, för det är ett ganska säkert och sportsligt sätt att göra det på, sade Therese Alshammar efter beskedet.

Hon var också med i förra veckans nattduell, då mot fyrspannskusken Tomas Eriksson, 58, som tvingades lämna ”Mästarnas mästare”.

Nattduellen går ut på att de tävlande ska greppa tag om den stav som släcks, och den som först får tag i staven vinner. Fredrik vann den första ronden, men i den andra var Therese snabbare.

I den tredje och sista rundan fick Fredrik tag på staven före Therese, som därför tvingades lämna tävlingen.

Till Aftonbladet säger Therese Alshammar att det var utmanande att vara med i ”Mästarnas mästare” på grund av de tuffa grenarna och det starka motståndet.

Fredrik Lindström och Therese Alshammar.

Tufft moment

– Som tur är får man se fram emot att kämpa sig tillbaka via Pernilla Wiberg och den minimala chansen att ta sig tillbaka till gänget igen, säger hon om syftar på ”Mästarkvalet” där de utslagna deltagarna får en chans att ta sig tillbaka.

Hon säger också att det var tufft att möta Fredrik Lindström eftersom ”han är reaktionssnabb och pricksäker”.

– Momentet i sig är tufft för att det är en så otroligt lång tid som man står där plus att det var sent på kvällen efter en lång dag. Inget för en småbarnsmamma! säger hon och tillägger:

– Det blir mer en utmattningsövning och man behöver ha lite tur att man tittar fokuserat åt just det hållet i det ögonblicket som staven släcks. Det är tufft att hålla fokus så länge och att stå statiskt.

Kravet – bo med familjen

I en tidigare intervju med Aftonbladet avslöjade simstjärnan att hon fått frågan om att medverka i ”Mästarnas mästare” årligen sedan hon lade elitkarriären på hyllan 2016.

En av anledningarna till att hon tackade ja till slut var att hon fick på på hotell med sin familj, istället för i huset med de andra deltagarna.

– Min yngsta son är född med ett litet handikapp och sover väldigt dåligt om nätterna. Det är därför jag inte tackar ja till saker för jag vill inte vara borta från min son. Men nu kan jag bo här i huset med de andra deltagarna och samtidigt sova på hotellet med honom, sade hon i intervjun.

Kvar i den andra gruppen är nu Fredrik Lindström, och Linnea Torstensson, 38, och André Myhrer, som är klar för slutspelet.

 

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

KRISTOFFER BERGSTRÖM: Trippelfel av ”Mästarnas mästare” – det är ovanligt


Publisert:

LÄS VIDARE

Mästarnas mästares deltagarkris: ”Färre att ringa nu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Therese Alshammar

André Myhrer

Fredrik Lindström