”Skavlan” läggs ner

Fredrik Skavlan spelar in sin sista säsong i höst

Publicerad 2021-04-20

Efter 296 avsnitt läggs ”Skavlan” ner.

Höstens 12 avsnitt blir de sista av SVT:s pratshow.

– Jag känner mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan i ett pressmeddelande.

Efter 24 säsonger och 284 program gör den norska programledaren Fredrik Skavlan, 54, nu sin sista säsong av talkshowen ”Skavlan” på SVT. I ett pressmeddelande berättar han att höstens säsong blir den sista.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, säger han.

Tack vare att Carina Bergfeldt under våren har hoppat in som vikarierande programledare för talkshowen och gjort stor succé känner Fredrik Skavlan sig trygg med att programmet kommer att överleva även utan honom.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt, säger han i pressmeddelandet.

Carina Bergfeldt tar över

Och nu är det klart att Carina Bergfelt fortsätter med sin självbetitlade talkshow.

”Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och jag har tackat ja till det. Sen får vi se”, skriver hon på Instagram.

Hon skriver också att hon under måndagen träffade Fredrik Skavlan i Oslo inför att han i dag skulle gå ut med att han lägger ner pratshowen:

”Det ska villigt erkännas att jag blev lite paff, men jag förstår honom. Herregud, 25 säsonger är mycket.”

”Så hösten 2021 får ni hänga med Skavlan på fredagskvällar kl 21. Och samma tid nästa vår hoppas jag att ni vill hänga med mig.”

Det är Fredrik Skavlans produktionsbolag Monkberry som har producerat även Carina Bergfeldts pratshow och hon passar på att tacka honom:

”Fredrik, tusen tack för all pepp från dig under den här säsongen. Du har varit så himla fin mot mig. Hoppas att du får en massa bra gäster i höst, men spara några åt mig.”

Sista säsongen av ”Skavlan” börjar sändas i september och kommer att bestå av tolv avsnitt.

ANNONS