Publicerad:
Uppdaterad:

Pojkbandsstjärnan har fått en hjärntumör

The Wanteds Tom Parker, 32, är döende i cancer

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
 Tom Parker.
Foto: David Fisher / REX
Tom Parker.

Tom Parker, 32, är döende i cancer.

För sex veckor sen fick The Wanted-sångaren veta att han har en hjärntumör – som inte går att operera.

– Jag är fortfarande i chock, det är så mycket att ta in, säger han till OK Magazine.

Han drabbades av flera anfall under sommaren och för sex veckor sedan fick Tom Parker diagnosen: en aggressiv form av hjärntumör som inte går att operera. I genomsnitt överlever personer som drabbas av samma typ av cancer i mellan tre och 18 månader efter diagnosen, skriver OK Magazine. Tom Parker har dock avstått från att fråga läkarna om hur lång tid han har kvar.

– De drog för draperiet runt min säng och sa: ”Det är en hjärntumör”. Allt jag kunde tänka var: ”Helvetes jävla skit!” Jag blev så chockad. Det är glioblastom, grad fyra, och de har sagt att det är dödligt. Jag har fortfarande inte smält det, säger Parker till OK Magazine.

På frågan om han har fått en prognos för sjukdomsförloppet svarar hustrun Kelsey Parker:

– Vi har inte frågat om det. Jag sa att för Toms skull och hur han är som person så skulle det inte vara bra för honom. Han skulle bokstavligen sitta där och räkna ner dagarna istället för att leva sitt liv, säger hon till tidningen.

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN
Nathan Sykes, Tom Parker, Siva Kaneswaran, Max George och Jay McGuiness i ”The Wanted”.

Höggravid

Paret har en 15 månader gammal dotter och Kelsey är gravid i vecka 36 med parets andra barn. Tom Parker, som hade stora framgångar i det brittiska pojkbandet The Wanted åren 2009 till 2014, har påbörjat strålbehandling och får cellgifter.

– Jag behöver allas kärlek och positiva inställning. Jag kommer att kämpa. Vi utforskar redan alternativa behandlingsmetoder och tittar på kliniska tester både här och utomlands. Och våra vänner gör research. Det finns så många berättelser om personer som getts dåliga prognoser och som fortfarande lever fem, tio till och med femton år senare. Vi kommer att kämpa mot det här så länge vi kan, säger Tom Parker till OK Magazine.

The Wanted gjorde totalt tre album. Tom Parker har därefter släppt musik som soloartist och också medverkat i musikaler i Storbritannien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN