Hon köpte Isabella Löwengrips lyxhus för 27 miljoner kronor

Lisen Stibeck: ”Håller på att bygga en fotostudio”

Publicerad 2020-10-17

Isabella Löwengrip sålde sitt lyxhus på Lidingö för 27 miljoner.

Nu kan Aftonbladet berätta vem som köpte det: kända fotografen och societetsprofilen Lisen Stibeck.

–  Jag kan inte förneka att jag har köpt det och jag håller på att bygga en fotostudio, säger hon.

Det var i höstas som Isabella Löwengrip, 29, gick ut på sin blogg och berättade att hon skulle sälja sitt lyxhus på Lidingö. Hon betalade 26,5 miljoner kronor mindre än ett år innan och försäljningen hade föranletts av att Löwengrips hela affärsimperium mer eller mindre hade kollapsat.

 ”Det känns faktiskt bara skönt att få flytta. Mitt hus känns bara som en enda stor kuliss och jag längtar efter ett hem. Huset är sålt till en familj men det dröjer några månader innan vi flyttar”, skrev hon på sin blogg.

Lisen Stibeck.

Isabella har sedan dess köpt ett nytt hus på Lidingö för ”blygsamma” 15 750 000 kronor.

Nu kan Aftonbladet berätta att de som köpt huset är affärsmannen John Arne Larsson och kända fotografen tillika societetsprofilen Lisen Stibeck som är ett välbekant ansikte i Stockholms kändisvärld. Hon är bland annat vän med designern Lars Wallin och Agneta Sjödin.

– Jag kan inte förneka att jag har köpt det och jag håller på att bygga en fotostudio, säger Lisen Stibeck som inte vill säga något mer om huset.

Isabella Löwengrip sålde lyxvillan på Lidingö.

Hon håller i skrivande stund på med ett projekt med våtplåtsfotografering, en historisk typ av fototeknik, som ska mynna ut i en utställning och en bok. Hon har tidigare ställt ut sina bilder på Fotografiska i Stockholm.

Enligt lantmäteriet såldes huset för 27 miljoner kronor, i paritet med vad Isabella Löwengrip köpte huset för.

”Jag var glad över att jag fick huset sålt under min turbulenta tid. Jag trivs väldigt bra i mitt nya hus, det är ett gammalt hus med lummig trädgård och grannar nära vilket känns tryggt”, skrev Isabella Löwengrip i ett sms till Aftonbladet i juni.

Isabella Löwengrip.

ANNONS