Pernilla Wahlgren vinner årets scenshow på Barncancergalan

Tvingades avbryta showen i våras

Publicerad 2020-09-28

Pernilla Wahlgrens glädje på scen.

Pernilla Wahlgren vinner pris för årets scenshow på ”Barncancergalan”.

Men på grund av corona-läget avbröts showen ”Hybris” mitt under den utsålda turnén.

–Det känns så märkligt, säger hon till Aftonbladet.

Det är andra gången som Pernilla Wahlgren, 52, vinner pris för årets scenshow på ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset”.

– Vi är så, så glada. Det känns helt fantastiskt. Vi vann det här priset förra gången för ”Kort, glad och tacksam” och nu vinner vi igen för ”Hybris”. Vi är jättestola, glada och rörda hela gänget, säger hon.

Mångsysslaren tror att framgången i hennes shower ligger i att hela teamet och ensemblen har hittat varandra och skapar showerna tillsammans.

– Det är humor blandat med självdistans, ironi, musik och sång. Jag tror att folk behöver skratta, mer än någonsin nu, men även innan så vet jag att folk sa att showen var två timmars magknips-skratt och det är väldigt härligt att kunna få leverera det.

Pernilla Wahlgren vann pris för sin show ”Pernilla Walgren har hybris”.

Får inte stå på scen

Men nu har Pernilla Wahlgren och hennes gäng inte fått stå på scen på ett halvår.

– Det känns så märkligt. Man ser klipp från showen och tänker men gud, ska vi få köra det där igen någon gång. Man längtar ju och det känns väldigt, väldigt konstigt. Vi var mitt i en helt utsåld turné. Från det till ingenting. Självklart tycker vi att det är jättetråkigt.

Tragedi för kulturarbetare

Precis som många andra kulturarbetare har Pernilla Wahlgren tidigare kritiserat den fortsatta gränsen om max 50 personer vid offentliga tillställningar.

– Jag tycker samma sak fortfarande, jag förstår inte logiken i att vi sitter på fullpackade plan, restauranger, krogar. Alla hotell, det är hur mycket folk som helst. Jag förstår inte hur man kan stänga ner just underhållningsbranschen så hårt, då borde det vara samma som gäller för alla.

Hon säger att det är en tragedi för alla kulturarbetare och alla som sysslar med underhållning.

– Jag är inte drabbad på så sätt att jag har andra områden utöver att stå på scen, jag har mitt tv-program och kan göra andra saker, men de flesta har inget annat.

Pernilla Walgren i tårar efter inslaget om Linnéa som gick bort i cancer.

Föll i gråt efter inslaget om Linnéa

Att det är på just ”Barncancergalan” som hon vinner pris betyder extra mycket för henne.

– Jag är nära flera familjer som har haft barn som har drabbats och följer dem och försöker stötta dem så mycket som jag kan, och hälsar på där man kan, skickar pepp och bud.

En av många historier som berörde under kvällen var Linnéas, som gick bort bara 14 år gammal.

Pernilla Wahlgren föll i gråt efter inslaget om Linnéa. Hennes barn, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso, träffade Linnéa och hennes bror på sjukhuset innan Linnéa somnade in.

– De satt med henne en heldag, var väldigt nära henne och följde henne till slutet. Jag tycker att det är viktigt som artist och offentlig person att göra absolut allt man kan om någon har en önskan, för att göra den sista tiden för någon så fin som möjligt, men framför allt att uppmana alla att bli barnsupporter, säger Pernilla Wahlgren.

Samlade in över 35 miljoner

”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” sändes på Kanal 5 och på Dplay på måndagskvällen. Totalt samlades över 35 miljoner kronor in till Barncancerfonden, sa programledarna Carina Berg och David Sundin i sändningen.


Alla vinnare: ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset”

Årets komedi – Filip och Mona

Årets manliga komiker – Anders ”Ankan” Johansson

Årets kvinnliga komiker – Josephine Bornebusch

Årets scenshow – ”Pernilla Wahlgren har hybris”

Årets humorprogram – ”Släng dig i brunnen”

Aftonbladets läsares pris, årets humorklipp – Johanna Nordström och Torbjörn Averås Skorup - ”Svärjevännernas mardröm”

Barnens pris – ”Bäst i test”

Hederspristagare – Suzanne Reuter

ANNONS