Nu får Ulla, 74, gå på ”Allsång på Skansen” – efter hjälpen från Aftonbladets läsare

Glädjebeskedet efter Skansens nej: ”Överväldigad”

Skansen lät inte Ulla Andersson, 74, köpa en ensambiljett till ”Allsång på Skansen”.

Något som väckte stor ilska bland Aftonbladets läsare – som nu har hjälpt henne med biljetter.

– Jag är verkligen överväldigad över hur det här blev bemött, säger hon.

Ilskan var stor bland Aftonbladets läsare efter artikeln om pensionären och änkan Ulla Andersson som inte fick boka en ensambiljett till sommarens ”Allsång på Skansen”.

Anledningen är att Skansen bestämt sig för att sälja biljetterna till sällskap om två, fyra, sex eller åtta personer och placera stolarna i grupper framför scenen.

Många hörde av sig till Aftonbladet och tyckte, precis som Ulla Andersson själv känner, att det var diskriminerande att hon hindrades från att gå ensam, och ville hjälpa henne med biljetter till Skansen och många ville även erbjuda Ulla Andersson sitt sällskap.

Ska gå på premiären

Nu har det löst sig. Tack vare läsarna kommer hon nu både kunna gå på premiärprogrammet och de övriga datum hon vill gå under sommar.

– Det är klart att jag hade kunnat köpa två biljetter och få med mig någon av mina kompisar, men det handlade inte om just det och det handlade heller inte om att jag ville be folk om hjälp om att få biljetter betalda eller försöka liksom ”tigga” biljetter, jag kunde givetvis betala för mig. Utan det handlade om principen att jag inte fick gå ensam av Skansen som gjorde mig upprörd, säger hon.

Ulla Andersson på plats framför allsångsscenen på Skansen för att se premiären med sin nyfunna vän Wiola Jutewik.
Ulla Andersson på plats framför allsångsscenen på Skansen för att se premiären med sin nyfunna vän Wiola Jutewik.

”Vill tacka alla”

Hon känner en enorm tacksamhet till alla som har hört av sig och stöttat henne och erbjudit sin hjälp.

– Jag vill verkligen tacka alla. Jag är fantastiskt glad och överraskad och tacksam över att det finns så mycket hjälpsamhet bland människor därute. Jag är verkligen överväldigad över hur det här blev bemött!

Folk i alla möjliga åldrar har hört av sig.

– Det var till och med unga killar som ville gå med en gammal tant. Det är så gulligt tycker jag. De kanske associerar det med sin mormor eller farmor eller så.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN