Artist körde full – och med knark i blodet

Stoppades påverkad två gånger: ”Ett misstag”

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
NÖJE

Artisten körde alkoholpåverkad.

Sedan stoppades han igen, med knark både i blodet och fickan – och döms nu till böter.

Själv skyller han på ett ”misstag”.

Artisten ska ha kört alkoholpåverkad under förra sommaren, med 0,14 mg alkohol per liter blod enligt polisens provtagning. Gränsen för rattfylleri ligger på 0,10 mg.

Polisen lade märke till bilen när den svängde in på artistens tomt, mannen själv hävdar dock att det var en vän till honom som körde och hann avvika från platsen innan polisen kom för konfrontation. 

Enligt polisen på plats kan dock ingen ha försvunnit den aktuella vägen utan att ha observerats.

”Togs med av misstag”

Vid ett tillfälle under förra hösten körde artisten sedan påverkad av cannabis när han stannades av polisen för provtagning. I sin byxficka hade han dessutom 3,55 gram cannabis.

Artisten erkänner för tingsrätten att han rökt marijuana i ett annat land två-tre dagar tidigare och att drogerna i fickan kommit med till Sverige ”av misstag”.

”Det saknar betydelse”

”Det saknar emellertid betydelse”, skriver tingsrätten, ”eftersom körningen ägt rum i Sverige där det är straffbart att köra bil under påverkan av narkotika”.

Artisten nekar till samtliga gärningar men döms nu för två fall av rattfylleri och ringa narkotikabrott, till böter på 3 500 samt att betala 800 kronor till Brottsofferjouren.

Nöjesbladet har sökt artisten utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM