Erika tvingades lämna ”Idol”

Bröt ihop på scenen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det blev Erika Bitanji som fick lämna Idol efter duettkvällen.

Beskedet tog hårt på henne och hon bröt ihop i sändning och vägrade prata med pressen efteråt.

– Vi kommer inte tvinga någon att göra press, säger Anders Edholm, pressansvarig för programmet.

Idols femte fredagsfinal är över. Efter en kväll där temat var duetter blev det tillslut Erika Bitanji som tvingades lämna Idol. Hon framförde låten "No air" av Chris Brown och Jordin Sparks tillsammans med Gabriel Cancela. Juryn gav duon blandad kritik.

– Erika, ditt namn betyder ensam härskare och så kändes det litegrann, sa Alexander Kronlund under programmet.

– Erika, du behöver jobba mer på din sång, sa Kishti Tomita.

Nikki Amini tyckte att duon skådespelade för mycket istället för att visa äkta känslor.

– Ni gör det alldeles för försiktigt. Det är för mycket fokus på vem som ska sjunga när och vad som händer sen, sa hon.

Bröt ihop i tv

Sist kvar på scen under utslagsmomentet stod Erika med vännen Jemima Hicintuk. Båda två var märkbart tagna av situationen. Erika grät och förklarade att hon inte ville fortsätta utan Jemima. Efter att resultatet levererats bröt båda deltagarna ihop. I en intervju med programledaren Pär Lernström förklarade Erika i sändning att hon känt på sig att hon skulle tvingas lämna samtidigt som tårarna rann längs hennes kinder.

– Det är bara så sjukt, jag hade känslan. Det kändes bara inte rätt. Jag tänkte att jag skulle åka ut. Folk tänker att de inte ska rösta för att man går vidare ändå, men folk måste verkligen rösta på sina favoriter, sa hon i programmet.

Vägrade göra intervjuer

Efter att kamerorna slocknat bröt hon samman och fördes bakom scenen. Där stöttades hon av produktionen. Hon vägrade prata med pressen.

– Vi kommer inte tvinga någon att göra press om de inte är på humör. De som är ledsna får stöd av våra deltagaransvariga men det finns också psykologhjälp om man behöver det, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Idol”.

Publicerad:

LÄS VIDARE