”Mästarnas mästare”-deltagaren Heaton: ”Jag hann inte säga hejdå till mamma”

Dog efter miss från hemvårdarna: ”Sa bara pang”

avAndreas Hansson

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Emil ”Heaton” Christensen.

Först under det senaste halvåret har ”Mästarnas mästare”-stjärnan Emil ”Heaton” Christensen funnit sig i sitt liv.

Allt rasade 2012 när han var pank – och hans mamma dog efter en vårdmiss.

– Det kom bara pang, jag hann inte säga hejdå, säger han i Nemo Hedéns podd ”Nemo möter en vän”.

Det väcktes raseri mot Emil ”Heaton” Christensen, 32, medverkan i ”Mästarnas mästare”.

Själv tog han varje attack med ro och såg det som pr. Innan inspelningen låg han i hårdträning.

– Jag har slutat dricka och bara tränat. Nu har jag blivit riktigt stor och väger 118 kg, säger han i podden.

Under inspelningarna i september kom han extra nära isracingföraren Posa Serenius och tidigare brottaren och ”Let’s dance”-vinnaren Martin Lidberg.

”Man fick inte säga hejdå”

I samtalet med Nemo Hedén berättar han också om traumat om mammans sjukdom, och död, som fick hans tillvaro att rasa.

– Jag har haft en speciell uppväxt. Morsan var sjuk i missbruk av smärtstillande tabletter och jag flydde in i en bubbla, först hade jag ishockeyn, men skadade mig och började spela Counter strike. Jag har alltid känt oro i kroppen över saker jag inte ska vara orolig för och alltid skärmat av mig därför.

Vid 2012 var mamman tillbaka till arbete och ett mer normalt liv. Men en bakterieinfektion vid ett insatt dropp i hennes bostad förändrade allt.

– De var inte sterila om fingrarna så hon fick multiorganssvikt av två olika typer av blodförgiftning samtidigt. Det var en miss, hon skulle inte dö på ganska länge egentligen. Det var någon hemsjukvårdare som inte visste vad de gjorde, läkarna kunde inte göra något. Det kom bara pang, så man fick inte säga hejdå till henne. Hon var 54 år, säger han.

”Lånade till alkohol och nudlar”

Samtidigt hade han dragit igång sina proffsklubbar, innan e-sporten exploderat till dagens läge. I dag är han miljonär med toppspelklubben Ninjas in pyjamas, men då var ekonomin i botten.

– Jag gick på en smäll där en ägare snodde pengar, han tömde bolaget och stack. Jag hade inte en spänn och fick leta mynt för ha mat på bordet. I samma veva dog min morsa. jag tog det jävligt hårt och började kröka, det var tufft. Jag började låna pengar för att ha råd med alkohol och nudlar. Jag orkade inte gå upp ur sängen på morgonen.

Mamman stöttade honom helhjärtat i karriären, terapin blev att ”jobba som ett as” för att inte göra henne besviken i sin himmel. I somras hittade han för första gången ett själslugn när han träffade sin flickvän.

– Nu senaste halvåret, sedan jag träffade min tjej har jag känt att jag är inte är orolig längre. Jag mår jävligt bra jag känner mig harmonisk och lycklig. Det är en härlig känsla efter allt stormigt, det är det bästa som har hänt, säger han i ”Nemo möter en vän”.

”Mästarnas mästare” börjar i SVT i mars.

ARTIKELN HANDLAR OM