Rånet mot Kardashian: Kan vara insiderjobb

Kardashians privata limousinchaufför misstänks

1 av 3
NÖJE

Rånet mot Kim Kardashian i Paris kan ha varit ett insiderjobb.

En av de sjutton gripna ska vara familjen Kardashians privata limousinchaufför, skriver eonline.

Det är franska tidningen Le Monde som var först med att rapportera om de uppseendeväckande uppgifterna.

Totalt ska sjutton personer ha gripits runt om i Frankrike under måndagsmorgonen, misstänkta för att vara inblandade i rånet.

Kände till familjens rutiner

Bland de misstänkta återfinns en 27-årig privatchaufför som var den sista att köra Kim Kardashian innan rånet. Mannen arbetar på ett stort företag som familjen Kardashian anlitat vid flera tillfällen under sina besök till Paris.

Då mannen visste allt om familjens rutiner och rörelsemönster tror polisen att rånet kan vara ett så kallat ”insiderjobb”, skriver eonline.com.

72-åring pekas ut som ledare

Av de sjutton gripna, fjorton män och tre kvinnor, ska ledaren vara en 72-årig man, känd av polisen som ”Pierre B”. Han greps under måndagen i sitt hem i närheten av Grasse, vid franska Rivieran.

Det har tidigare rapporterats att flera av de misstänkta ska vara yrkeskriminella, något som bekräftas av de nya uppgifterna. Fem av de misstänkta är av polisen kända som inbrottstjuvar.

Kim kan tvingas tillbaka till Paris

Familjen Kardashian har ännu inte kommenterat måndagens gripanden, men deras franska advokat har till fransk media sagt att det inte är omöjligt att Kim Kardashian måste åka tillbaka till Paris för att identifiera rånarna.

– Det kan bli nödvändigt som en del av utredningen, ska han ha sagt enligt the Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM