Kändisarna sörjer Jerry Lewis: ”Världen är inte lika rolig nu”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den legendariska komikern Jerry Lewis dog på söndagen, 91 år gammal.

Han sörjs av en hel värld; Familj, vänner, kollegor och fans.

”Jerry var en pionjär inom komedi och film”, skriver Robert DeNiro i ett uttalande.

1 av 2 | Foto: Dan Steinberg / TT
Jerry Lewis (1926–2017).

Det komiska geniet Jerry Lewis gick bort på söndagen, 91 år gammal.

En hel värld uttrycker sitt deltagande i sorgen på sociala medier.

”Ingen dumskalle”

”Den dåren var ingen dumskalle. Jerry Lewis var en obestridligt genial och ofattbar välsignelse, komedins absoluta! Jag är, för att han var”, skriver Jim CarreyTwitter.

”Älskade Jerry, jag älskade dig och Dean när jag var liten, men blev kär i dig när du spelade i Snövit och de sju dvärgarna på S&C... Du spelade alla sju”, skriver CherTwitter.

”Kondoleanser till Jerry Lewis familj. Världen är inte lika rolig i dag”, skriver William ShatnerTwitter.

”Kommer alltid älska dig”

”Kära Jerry, pappa kommer bli lika glad över att träffa dig som jag blir ledsen över att du försvinner. Ge honom en av dina stora björnkramar från mig. Jag kommer alltid älska dig”, skriver Nancy SinatraTwitter.

”Jerry Lewis gick bort i dag, miljoner världen över älskade honom, miljoner barn hjälpte han. Vila i frid och kondoleanser till hans familj”, skriver Whoopi GoldbergTwitter.

”Det var otroligt att få skratta med och känna den fantastiske Jerry Lewis! Han kommer fortsätta få dem att skratta i livet efter detta”, skriver Samuel L. JacksonTwitter.

”Genialisk komiker”

”Jerry Lewis var en genialisk komiker, skådespelare, regissör, uppfinnare, humanist och som en Las Vegas-bo är det här det jag kommer sakna mest”, skriver Jimmy KimmelTwitter och hänvisar till ett klipp på Youtube.

”Jerry Lewis var en komisk och filantropisk ikon. Jag skickar kärlek till hans familj i dag”, skriver Ellen DeGeneresTwitter.

”Stor medmänsklighet”

”Jerry levde för att få världen att skratta och skrattade gjorde vi i decennier. Hans talang överträffades bara av hans medmänsklighet”, skriver Larry King på Twitter.

”Jerry var en pionjär inom komedi och film. Och han var en vän. Jag var lyckligt lottad över att ha sett honom några gånger genom åren. Till och med vid 91 år, missade han aldrig en punchline. Du kommer bli saknad”, skriver Robert DeNiro i ett uttalande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM