Björn Ulvaeus stämmer byggbolag

Grävde av världsartistens vattenledning – kunde inte bo kvar

Publicerad 2020-07-15

ABBA-legendaren Björn Ulvaeus stämmer byggbolaget Peab.

Detta efter att hans ledningar skadats och grävts av.

Nu kräver han bolaget på 896 000 kronor, enligt stämningsansökan.

Den svenska stjärnan Björn Ulvaeus, 75, stämmer bygg- och anläggningsbolaget Peab efter att de grävt av vattenledningen och skadat den intilliggande värmeledningen. Det var i samband med ett grävningsarbete nära Ulvaeus bostad i januari 2018.

Artisten stämmer nu bolaget i mark- och miljödomstolen och kräver ersättning på 896 000 kronor, enligt en stämningsansökan som lämnades in till Nacka tingsrätt den 6 juli 2020.

”Behövde flytta ut till sitt lantställe”

Till följd av att ledningarna skadats fanns varken vatten- eller eltillförsel till huset som ligger på en privat ö i Djursholm.

I stämningsansökan står det att ”den orsakade skadan ledde till att Björn och Lena Ulvaeus inte kunde bo kvar i huset utan behövde flytta ut till sitt lantställe under tiden ledningarna var ur funktion på grund av att de frusit och utrednings- och reparationsåtgärderna pågick”.

Världsstjärnan kräver bolaget på 896 000 kronor.

Utöver nya ledningar har ytterligare kostnader tillkommit som utredningsarbeten, grävarbeten och återställande av marken.

Ulvaeus krävde ett skadestånd av Peab i juli 2018. Han fick 40 000 kronor i ersättning av dem via ett försäkringsbolag för skadorna de ansåg att Peab hade orsakat.

Peab: ”Diffust fel sedan installationen”

Peab bestred kravet den 9 november 2018 och menade att det har varit något ”diffust fel sedan installationen för 20 år sedan som sedan orsakat att fukt trängt in i den avgrävda värmekabeln och orsakat kortslutningen”.

Aftonbladet har sökt Björn Ulvaeus och hans ombud. Peabs ombud vill inte kommentera ytterligare.

Björn Ulvaeus stämmer Peab.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln