Jenny Alversjö om stroken: ”Tänker på vilken tur jag haft”

Jenny Alversjö har drabbats av en stroke.

Nu berättar TV4-profilen om hur känslorna går och hur tacksam hon är för att ha överlevt.

”Tänk om jag försökt vila bort värken, som var min första tanke, eller om jag suttit på planet som några dagar tidigare?”

Det var under torsdagen som TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, gick ut med att hon hade drabbats av en hjärnblödning.

”Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag... mitt i livet”. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”.

I inlägget tackar hon också kärleken Anders för att han såg till att hon kom in till sjukhuset så snabbt.

”Stor tacksamhet”

Under fredagen har Nöjesbladet haft kontakt med Jenny Alversjö som nu väljer att uttala sig om det som hänt.

”Har fortfarande ont men vet att jag är i goda händer. Tänker mycket på vilket tur jag haft och hur många det är som inte klarar sig. Tänk om jag försökt vila bort värken, som var min första tanke, eller om jag suttit på planet som några dagar tidigare? Känner stor tacksamhet, skriver Jenny Alversjö i ett sms och påtalar också att hon vill rikta ett stort tack till alla som har hört av sig:

”Är så glad för allt fint stöd och den omtänksamhet som ofattbart många visat”.

Stöttas av kollegorna

Även Jenny Alversjös ”Nyhetsmorgon”-kollegor Steffo Törnquist och Rania Shemoun Olsson stöttar sin kollega. De fanns i sändning under fredagen och var djupt berörda av det som hänt.

– Jag pratade med henne. Jag ringde direkt och testade, kunde hon snacka, kommer hon ihåg saker och har hon humorn i behåll? Det var check på allt. Det var under omständigheterna väldigt bra. Men hon var ju i chock naturligtvis, säger Steffo Törnquist i sändning.

Rania Shemoun Olsson passar på att skicka en hälsning till sin omtyckta kollega.

– Vi vill skicka massor med kramar och kramar till dig, Jenny!

Publisert:

LÄS VIDARE