Helena Hysén: ”Jag dejtar och vill känna den där wow-känslan”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon har varit singel sedan skilsmässan från Glenn Hysén.

Även om Helena Hysén saknar att vara kär vägrar hon nöja sig med vad som helst. 

– Jag dejtar och vill känna den där wow-känslan.

Hur lever livet i dessa coronatider?

– Jag har väldig respekt för corona. Jag har haft högt blodtryck sedan jag var 27-28 år och äter medicin för det och då är man ju en riskgrupp. Jag springer inte ute på krogen och sitter inte heller nära folk. Efter det här med Adam Alsing så fick man sig en riktig tankeställare.

Du och sonen Anton har varit med i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Hur var det?

– Jag har aldrig bakat innan. Det här med tidspressen var rätt kämpigt och i Stockholm var det så fruktansvärt varmt, det var säkert närmare 50 grader i det där tv-tältet. Men Anton var så himla cool och lugn medan jag är stressen själv. Men det var jättekul.

Helena Hysén.
Foto: Anders Deros
Helena Hysén.

Det kändes som att du och Babsan inte drog jämt?

– Det var lite ledsamt när vi fick byta partner och jag hamnade med Babsan. Vi passar verkligen inte speciellt bra ihop och det var synd att de klippte bort mycket så man inte fick höra allt han sa. Det är bara synd att det vinklas på det sättet att jag framstår som en sur kärring bara för att jag säger ifrån.

Om man ska vara lite göteborgsk, gör man mycket deg på att vara med i programmet?

– Haha! Det mesta går bort i skatt. Jag fick förresten övertala Anton att vara med. Efter programmet fick jag roligt nog upp ögonen för bakning och nu är jag rätt grym på det. 

Foto: Erik Josjö/TV4
Helena Hysén och sonen Anton (längst till vänster) syntes i nyligen avslutade säsongen av ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Du förlorade nyligen jobbet på grund av corona? 

– Ja, men jag blev faktiskt nyligen uppringd av ett företag som gör annonser åt olika tidningar och de sa att de har ett jobb till mig. Så jag ska börja där i september. Jag blev väldigt glad.

Du har varit singel länge om vi förstått saken rätt?

– Haha, ja! Jag har varit singel i nio år. 

Dejtat du något?

– Ja, jag dejtar ibland… Men jag är väldigt speciell. Jag älskar sport och tycker det är jättekul att till exempel se på skidskytte. Jag är också bekväm av mig och tycker jag har det väldigt bra. Men det är klart man saknar någon att äta middagar med och göra roliga saker med. Men jag är nog också lite kräsen av mig, det ska mycket till.

Foto: Naina Helen W. Jåma
Helena Hysén.

Noll relation med Glenn

Är du gnällig av dig när det kommer till män?

– Absolut inte, men när man har blivit så här gammal så vill man ha den där wow-känslan och att det känns rätt i magen. Men jag saknar att vara kär och känna det där pirret. Jag skulle gärna vilja uppleva det igen, att man knappt kan andas. Men det här som folk säger att det växer fram… Helsike heller att det gör det! Jag måste känna det med en gång, annars kan det kvitta.

Hur är relationen med exkexet Glenn idag?

– Det finns ingen relation alls. Den är noll. 

Och hälsan? Vi har ju tidigare pratat om din artros.

– Jag mår hur bra som helst. Men jag gick upp tio kilo när jag slutade röka, det skulle jag gärna vilja gå ner. Gärna i något ”Biggest loser”-program. Kan ni ringa mig, tack! ”Let’s Dance” skulle också vara bra, då går man också ner i vikt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN