Taylor Swifts attack på kändismanagern

Anklagar Scooter Braun för mobbning i nytt storbråk – Justin Bieber till försvar

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Taylor Swift har hamnat i storbråk med Scooter Braun.

Popstjärnan anklagar kändismanagern för mobbning efter att han köpt rättigheterna till hennes tidigare musik.

– Scooter har lagt beslag på mitt livsverk som jag inte fått möjlighet att köpa, säger hon enligt Daily Mirror.

Kändismanagern Scooter Braun, 38, som bland annat har hand om Justin Bieber, 25, och Kanye West, 42, kunde i helgen meddela att han köpt skivbolaget Big Machine records och därmed kunnat lägga beslag på rättigheterna till all tidigare musik som Taylor Swift, 29, har slappt, inklusive albumen ”Fearless”, ”Red”, ”1989” och ”Reputation”.

Det har fått popstjärnan att gå i taket, rapporterar Daily Mirror.

Bytte skivbolag

I ett rasande inlägg på sin Tumblr går Swift till attack mot Braun och anklagar honom för mobbning och att ha bestulit henne på sitt livsverk. I blogginlägget säger Taylor Swift att hon under många år förgäves har försökt köpa tillbaka rättigheterna till sin musik. När det inte gick bytte hon förra året skivbolag och ska släppa sitt första nya album i augusti i år.

– Jag fick veta om Scooter Brauns köp av mina mastrar samtidigt som det meddelades till resten av världen, säger hon i blogginlägget.

– Allt jag kunde tänka på var den oupphörliga, manipulativa mobbningen som jag utsatts för, och han ansvarat för i åratal. Som när Kim Kardashian orkestrerade hur en olaglig inspelning av ett telefonsamtal läcktes och Scooter sen fick sina två klienter att mobba mig online angående det. Eller när hans klient Kanye West släppte en hämndporr-musikvideo där han strippade min kropp naken. Nu har Scooter lagt beslag på mitt livsverk som jag inte fått möjlighet att köpa. I princip kommer mitt musikaliska arv nu att ligga i händerna på någon som försökt demontera det.

1 av 3 | Foto: Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Taylor Swift.

Får mothugg

Det Swift kallar för ”hämndporr-musikvideo” är Kanye Wests musikvideo till låten ”Famous” från 2016 där han bland annat rappar om henne med orden: ”Det känns som att Taylor och jag fortfarande kommer att ha sex, jag gjorde den bitchen känd”. Taylor Swift blev rasande, men West och Kardashian hävdade att hon godkänt texten på förhand. Kim Kardashian släppte sen en ljudfil av ett telefonsamtal där det tycks som att Swift faktiskt godkänner Kanye Wests textrader.

Justin Bieber lade sedan upp en bild på sin Instagram av Scooter Braun och Kanye West och taggade Swift med orden: ”Hur är läget Taylor Swift”.

Men Taylor Swifts hårda ord mot Scooter Braun får mothugg. I ett inlägg på Big Machine records sajt skriver den tidigare storägaren Scott Borchetta, 56, att Swifts pappa, som också ägt aktier i bolaget, informerades om det planerade uppköpet över en vecka innan det gick igenom. Borchetta säger också att han sms:ade Taylor Swift om försäljningen kvällen före det blev offentligt:

”Visst är det möjligt att hon kanske inte sett mitt sms, men jag tvivlar på att hon ’vaknade till nyheten samtidigt som alla andra”, skriver han i inlägget.

Bieber till försvar

Och på Instagram försvarar Justin Bieber sin manager:

”Scooter har stått upp för dig ända sedan du så älskvärt lät mig vara förband åt dig. Genom åren har våra vägar inte korsats så att vi har kunnat prata om våra skiljaktigheter och frustrationer. Så att du nu tar till sociala medier för att få folk att hata på Scooter är inte rättvist. Vad försökte du åstadkomma med ditt bloginlägg? Verkar för mig som att det var för att få sympati, men du vet också att inlägget skulle få dina fans att mobba Scooter”, skriver han i inlägget som också visar en närmare tio år gammal bild av honom tillsammans med Taylor Swift.

Justin Bieber erbjuder sig också att mäkla fred mellan Swift och Brown:

”Jag är säker på att Scooter och jag skulle älska att prata med dig för att lösa de konflikter, smärta eller känslor som kan behöva pratas om ”, skriver han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM