TV4-profil döms för sexuellt övergrepp

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

En TV4-profil misstänktes först för våldtäkt, men åtalades senare för sexuellt övergrepp.

Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

TV4-profilen har – mot målsägandens vilja – tagit tag i dennes könsorgan och fört det till sin mun, bedömer tingsrätten.

En profil på TV4 häktades i februari misstänkt för våldtäkt. Mannen släpptes och våldtäktsmisstanken avskrevs, men han åtalades i augusti för sexuellt övergrepp, alternativt sexuellt ofredande.

Enligt åtalet har mannen ”tagit tag i målsägandens penis, fört den till sin mun och berört den med sina läppar”. Han ska även ha dragit ned dennes kalsonger.

Stockholms tingsrätt meddelade i dag att TV4-profilen döms för sexuellt övergrepp. Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Om fängelse hade valts som påföljd hade fängelsestraffet blivit två månader.

1 av 2 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK

TV4-profilen ska även betala skadestånd till målsäganden med 13 250 kronor.

Tingsrätten finner det bevisat att TV4-profilen agerat på det sätt som beskrevs i åtalet. Själv säger mannen att han inte tagit tag i könsorganet, men tingsrätten går på åklagarens linje.

”Gärningen är att anse som en sexuell handling”, skriver rätten i domen.

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE