Diggiloos hemliga kontrakt med Mello-vinnaren

John Lundvik: ”Finns en klausul”

Diggiloos vinstlott: bokade John Lundvik till sommarens turné redan i november.

Nu kan Nöjesbladet avslöja den hemliga detaljen i Mello-vinnarens kontrakt med showen.

– Det finns en klausul i det här kontraktet som Diggiloo har med alla artister som är med i Mello, säger Lundvik.

Med Melodifestival-segern i ryggen kan John Lundvik, 36, höja arvodet för sina spelningar och äntligen på riktigt försörja sig på sin musik. Men sommaren är redan helt uppbokad.

Redan i november skrev han på kontrakt med Diggiloo för att under hela juli och augusti turnera över Sverige och genomföra 24 konserter i bland annat Malmö arena, Dalhalla i Rättvik, Älvsbyn och Ulriksdals slott i Stockholm.

Tvingas tacka nej

För Diggiloo är det en rejäl vinstlott, där Melodifestival-vinnaren är den självklara publikdragaren medan John Lundvik själv tvingas tacka nej till andra välbetalda spelningar under sommaren.

Men nu kan Nöjesbladet avslöja den hemliga klausulen i Diggiloos artistkontrakt som gör att John Lundvik inte ska behöva känna sig snuvad. För inskrivet i kontraktet står att den artist som eventuellt vinner Melodifestivalen också får en högre ersättning.

– Jag är väl lycklig att säga att det finns en klausul i det här kontraktet som Diggiloo har med alla artister som är med i Mello att om en vinst skulle ske, så ser också lönebilden helt annorlunda ut, det är tacksamt, säger John Lundvik.

”Skitkul att tjäna större pengar”

På Diggiloo-turnén kommer John Lundvik att framträda tillsammans med Arvingarna, Jessica Andersson, David Lindgren, Mimi Werner, Mariette Hansson, Magnus Carlsson, Brolle och Thomas Petersson. Och när sommaren är över väntar ännu fler spelningar, men då i eget namn.

– Det blir en höstturné och sen en vinterturné, så man är ganska bokad, säger han.

Lundvik poängterar att det framför allt är skönt att slippa ligga vaken om nätterna och oroa sig över pengar.

– Jag vill också poängtera att det är skitkul att nu börja tjäna lite större pengar, det är enormt kul när man jobbar hårt. Men det är framgången som är det roliga. Att man får göra det man alltid har velat göra. Sen är det kul att kunna försörja sin familj, på det som började i ett pojkrum med en gitarr. Att ha valmöjligheter att kunna resa när vi vill och gå ut och äta när vi vill och inte ligga sömnlös över ekonomi som har varit ganska många år av den här resan, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE