Hedda och Charlie i tårar över slutet på ”Vår tid är nu”

”Vi stänger dörren”

Uppdaterad 2019-12-17 | Publicerad 2019-12-16

Tårarna flödade när Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt spelade in slutet av ”Vår tid är nu”.

I seriens allra sista scener ligger fokus helt på karaktärerna Kalles och Ninas öde tillsammans.

– De som blir de sista scenerna var också de sista vi gjorde och det var jättefint, gränserna suddas ut, vad man känner, vad som var riktiga känslor, säger Gustafsson.

Slutet av ”Vår tid är nu” blev känslosamt, inte bara för seriens huvudkaraktärer Nina och Kalle, men även för skådespelarna Hedda Stiernstedt, 32, och Charlie Gustafsson, 27.

– Det var megamegafint att spela in. De sista scenerna, de som blir de sista scenerna var också de sista vi gjorde och det var jättefint, gränserna suddas ut, vad man känner, vad som var riktiga känslor, säger Gustafsson.

”Känns bra att få sluta”

Det kommer fler avsnitt av SVT:s populära dramaserie julen 2020, men den så kallade julspecialen utspelar sig mellan den första och den andra säsongen av ”Vår tid är nu”. Det gör att avsnittet som visades på SVT1 på måndagskvällen är seriens kronologiska slut.

– Det är verkligen en avslutning, i sista bilden tror jag att man kommer känna så här att ”här är slutet”, det är definitivt ett tydligt avslut, säger Hedda Stiernstedt medan Charlie Gustafsson fyller i:

– Ja, det är tydligt, vi stänger dörren.

Håll koll på alla bra tv-serier - följ Nöjesbladet på Facebook

Seriens allra sista scener lägger fokus på kärleksrelationen mellan deras båda karaktärer Kalle och Nina, en relation som varit i centrum genom seriens samtliga säsonger.

– Det är ju lite seriens hjärta, hur det går för Nina och Kalle. Därför känns det bra att få sluta med dem också, säger Hedda Stiernstedt.

Nöjesbladet träffade skådespelarna inför höstens säsongspremiär. Då ville de givetvis undvika att avslöja för mycket om slutet. Och för dem av Nöjesbladets läsare som ännu inte har hunnit se hur det går för Nina och Kalle väljer vi också att avstå från att avslöja detaljer här.

Tårar igen

Men Hedda och Charlie avslöjar att de grät under inspelningen av de avslutande scenerna.

– Det är svårt att säga vad som är privat och... Vi har gått in i det här tillsammans, vi har gjort det här, jag och Charlie från dag ett och vi har hållit varandra i handen i fyra år och vi fick sluta så också, det var väldigt väldigt fint, säger Hedda Stiernstedt.

– Jag vet inte om tårarna var på riktigt, säger Charlie Gustafsson.

 Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt.
Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt.

De fyller i varandras meningar under intervjun.

– Jag vet inte heller vad som var scenen, eller vad som var vad. Vi kände ju att ”Nu är det sista”. Det var så himla fint, säger Hedda Stiernstedt.

Får du tårar i ögonen igen nu, när du tänker tillbaka på det?

– Ja, det är ett så himla speciellt projekt det här. Jag och Charlie har levt med det sedan 2015. I fyra år av mitt liv har jag varit gift med Nina Löwander och till viss del Kalle Svensson och i förlängningen Charlie Gustafsson, så det är otroligt speciellt. Och då när man kände att det var över så var det så mycket man skulle separeras från, säger hon.

Håll koll på alla bra tv-serier - följ Nöjesbladet på Facebook

LÄS VIDARE