Bäst på tv den 29 december 2019

Julens tv – stor guide

Nöjesbladet guidar dig till de största sevärdheterna i julens tv.

Punk – en revolution i fyra delar, SVT2 22:15

Andra avsnittet handlar om när brittiska punkband erövrar USA. Bland andra med Iggy Pop som berättar om samhällsklimatet och attityden som lade grunden för punkgenret under 60-talet.

Rolandz på Rondo, TV4 20:00

Robert Gustafssons dansband grundades 2008 för att göra ett framträdande i Dansbandskampens pausunderhållning, men gruppen blev populär och har nu framträtt i tio år. För att fira jubeleumet satte gruppen upp denna show på Rondo.

Änglagård
Änglagård

Min fantastiska väninna, SVT2 21:15

Tredje delen av Elena Ferrantes Neapelsvit, om vänskapen mellan Elena och Lila som börjat arbeta på sin fars skomakeri medan väninnan fortsätter sina studier.

 

Hasse och Tage, SVT1 20:00

Andra delen i Jane Magnussons dokumentärserie om de banbrytande komikerkollegorna och vännerna var mycket olika men ändå beroende av varandra.

 

Världens natur: Alla dessa ekorrar, SVT2 19:00

Ekorrar finns över stora delar av världen och är en stor familj som tillhör gnagarsläktet. I denna tyska dokumentär från i år visas allt från Indiens två kilo tunga jätteekorren till Arizonas antilopekorre som klättrar runt bland kaktusarnas taggar.

 

Att angöra en brygga
Att angöra en brygga

FILM: Att angöra en brygga, SVT1 21:00

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Svensk sommar- och humorklassiker. Hasse och Tage gjorde den här älskvärda historien om en kräftskiva där inget går som planerat. Stjärnspäckat med humorlegendarerna Gösta Ekman, Birgitta Andersson och Monica Zetterlund. Från 1965.

 

FILM: Änglagård, SVT1 22:45

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Colin Nutleys numera klassiska skildring av några människor på Västgötaslätten vars liv förändras när två främlingar gör entré. Gripande, vemodigt, roligt med en suverän ensemble. Från 1992.

 

FILM: Fyra bröllop och en begravning

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Mycket charmig och underhållande brittisk kärlekskomedi med Hugh Grant som ungkarlen Charlie som går på andras bröllop och begravningar men aldrig själv tycks få till det med kärleken. Från 1994.

 

FILM: Nyckeln till frihet, Kanal 5 21:00

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus En av de mer lyckade Stephen King-filmatiseringarna om en banktjänsteman som mot sitt nekande döms till livstids fängelse för mord och som toppar listan över världens bästa filmer på filmsajten Imdb med 9,2 av 10 i betyg. Nominerad till sju Oscarsstatyetter men blev helt utan. Från 1994.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN