Christina Schollin om rollen i julkalendern: ”En gullig mormor”

Spelar mot dottern Pernilla Wahlgren

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren är mor och dotter i riktiga livet.

Men nu spelar de även tomtemormor och tomtemor i nya julkalendern ”Panik i tomteverkstan”.

– Det är en lust och en glädje att få spela med sin dotter, säger Christina Schollin till Nöjesbladet.

Christina Schollin, 81, kommer att spela rollen som tomtemormor i årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”. Dottern Pernilla Wahlgren, 51, har i sin tur huvudrollen som tomtemor.

Senaste gången de spelade mot varandra var i en uppsättning av Pippi Långstrump då Pernilla Wahlgren var 12 år gammal.

– Vi känner varandra utan och innan. Det är en lust och en glädje att få spela med sin dotter, säger Christina Schollin till Nöjesbladet.

Att de är mor och dotter även i vardagen är inte något som Schollin säger spelar någon roll.

– Både Pernilla och jag är professionella. Nu råkar det sammanfalla att vi spelar mor och dotter i julkalendern, så litegrann av det har vi väl till skänks. Men det är hur enkelt som helst att hålla isär.

Schollin: ”Gullig tomtemormor”

Christina Schollin beskriver sin karaktär som en ”gullig tomtemormor” och att det kommer bli en jullik julkalender med tomtar och spännande karaktärer.

– Det här är det roligaste jag varit med om på senaste tid. Äntligen blir det en julkalender med mycket tomtar och mycket jul.

Pernilla Wahlgren säger att inspelningen är i full gång och att hon inte kommer att ha en dag ledigt i en och en halv månad, något hon säger inte spelar någon roll eftersom det är så kul.

– Det är en ynnest att få vara med i julkalendern, det blir bevarat för alltid och många barn kommer att ha barndomsminnen från den, säger Pernilla Wahlgren till Nöjesbladet.

Hur är det att jobba med mamma Christina Schollin?

– Det funkar alldeles ypperligt. Hon är en förträfflig skådespelare och väldigt rolig, snabb och pigg som sjutton. Det är långa inspelningsdagar men man märker inte alls att hon fyllt 80 år.

”Panik i tomteverkstan” beskrivs som en ”sitcomsaga” med humoristiska inslag. Per Andersson spelar huvudrollen som tomtefar. Duon Fredde Granberg och Thomas Claesson står bakom julkalendern. De har tidigare samarbetat med projekt som "Familjen Rysberg", "Dr Mugg" och "Hem till Midgård".

Wahlgrens tar över julkalendern | Tramsfrans
Publisert:

LÄS VIDARE