Han är Sveriges bäst klädda man

Publicerad:
Uppdaterad:
Välklädd herre
Välklädd herre

NÖJE

Femtio välklädda och tjusiga herrar nominerades till priset ”Sveriges bäst klädda man” av magasinet Café. Skådespelaren Gustav Lindh tog hem finpriset.

– jag snappar upp små saker överallt, säger Gustav Lindh till Café

Varje dag under augusti månad har det svenska magasinet Café räknat ner till vinnaren av Sveriges tjusigaste pris för män som kan bära den rätta outfitten. Vi pratar såklart om Cafés pris ”Sveriges bäst klädda man”. Det har verkligen varit en parad av ståtliga och framgångsrika män under augusti månad. Den ena mannen vackrare och coolare än den andre. Dessa herrar vet minst sagt hur man putsar sina skor, hur byxorna ska sitta, de bär blingiga klockor och kan snurra scarfen runt sina vältränade nackar.

Unik approach

De flesta herrar på listan har en egen unik approach på hur de ska vara klädda. Somliga knallar runt med en sammetssmoking, vissa omfamnar ett ”välvårdat amerikanskt östkustmode” och några en liten poppigare look.

Inte direkt några muntergökar

Gemensamt för (nästan) alla herrar på listan är att ingen ler. Alla ser lite tuffa, hårda och hemlighetsfulla ut. Endast tre personer på listan fyrar av ett leende - discjockeyn och producenten Mr Tophat (plats nr 24), Centerns ekonomiska talesperson Emil Källström (plats 50) och den gladlynte musikproducenten Ludwig Göransson (plats 11).

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Muntergök på listan är Mr Tophat

Och vinnaren är

Årets vinnare är skådespelaren Gustav Lindh, snart aktuell i den andra säsongen av Josephine Bornebuschs succéserie ”Älska mig” på Viaplay. Cafés motivering till att just Lindh är Sveriges bästa klädda man är: ”Han bär, precis som sina roller, upp sina kläder med lätthet och värdighet. Hans sätt att leka med färger, silhuetter och proportioner har gjort att världens främsta modeskapare vill samarbeta med honom Gustav Lindh är Sveriges bäst klädda man”.

– Jag inspireras av folk jag ser på gatan. Inte minst i Köpenhamn eller när jag pluggade i Malmö. Jag hade en kompis där som jobbade på vintagebutiken Humana, där jag ofta hittade coola färger och silhuetter. Annars får jag såklart mycket inspiration av film. Kvinnor, män, unga, gamla – jag snappar upp små saker överallt, säger Gustav Lindh till Café.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gustav Lindh på galej

Dagens bästa nöjesbilder - följ Aftonbladet Nöje på Instagram

Publicerad:

LÄS VIDARE