Alexander Pärleros vädjan efter Schulmans hån: ”Får vara nog”

Influencern: Ska sluta göra sig rolig på andras bekostnad

Alex Schulman har många gånger kallat Alexander Pärleros för olika elaka saker.

I ett långt och känsloladdat inlägg på Instagram konfronteras han nu för sina hård ord.

”Inser du att det får konsekvenser?”, skriver Pärleros på Instagram.

I förra fredagens avsnitt av ”Alex & Sigge” kallar Alex Schulman influencern och poddmakaren Alexander Pärleros för ”trög” vilket är en av många gånger han använt liknande ord för att beskriva honom i podden.

Nu har Pärleros fått nog och vädjar till Schulman via sin Instagram att sluta kalla honom för nedvärderande ord.

”Det är inte första gången du väljer att använda din röst emot mig, en betydelsefull röst som når ut till många och det sårar mig. Jag menar, jag är ju inte mer än människa. Men den här gången känner jag att det får vara nog”, skriver han.

Schulmans svar

Som svar på tal skriver Alex Schulman en kommentar på Instagraminlägget där han försvarar sitt agerande och avfärdar påståendet att han skulle ha mobbat.

”Jag är inte så förtjust i när människor använder ordet ’mobbning’ på det här slarviga sättet. Mobbning ger sig på en svag och utsatt. Men att en etablerad, framgångsrik podcastare som du blir kallad ’trög’ av en annan podcastare som mig, – nej, jag tycker inte det faller under kategorin ’mobbning’. Det är nästan ett hån mot dem som faktiskt är utsatta”, skriver han.

Schulman säger också att Pärleros kallat honom betydligt värre saker i hans och Ida Wargs podcast.

”Där har du tidigare kallar mig långt värre saker än ’trög’. Det kanske du inte minns, men det minns jag, hur du kallade mig både idiot och var det inte att jag var ful också?”, skriver han.

”Tror inte att det hänt”

När Nöjesbladet når Alexander Pärleros säger han att han inte minns att han ska ha kallat Schulman för varken idiot eller ful.

– Jag har lyssnat på allt vi har sagt och jag har inte hittat det. Vi kanske har pratat om Alex och Sigge 25 gånger i podden över tid och då oftast i samband med att de har hängt ut mig i deras podd. Jag har inte hittat någonstans där jag sagt det.

Har du inte hittat det eller har det inte hänt?

– Vi har spelat in över 100 avsnitt och jag kan inte minnas att det har hänt.

Vill ha mer än en ursäkt

Pärleros säger att det inte räcker med en genuin ursäkt från Schulman, men att han inte har något agg mot honom.

– Det jag främst av allt vill är att han ska byta inriktning på podden och sluta göra sig rolig och få lyssningar på andras bekostnad. Han når ut till många och jag tycker inte det beteendet är sunt att förmedla till så många människor, det skapar ett dåligt klimat på nätet med ökad mobbing och hat.

Hur känner du över Alex Schulman nu?

– Jag tror inte att jag och Alex kommer att sitta och dricka en kopp te ihop. Jag har inget emot honom förutsatt att han slutar med att hänga ut folk, men vi har inte gjort det innan. Jag tror inte att det kommer ske efter det här heller.

Hyllningar regnar in

Samtidigt som de hamnat i konflikt har det regnat in hyllningar till Pärleros från olika kändisar. De flesta lämnar ”hjärtemojis” för att visa sitt stöd.

”Du är en av de finaste och klokaste människorna jag träffat. Bra skrivet”, skriver Isabella Löwengrip. ”Precis så”, skriver Michael Bindefeld.

Nöjesbladet har sökt Alex Schulman utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE