Sweden rocks varning: Undvik andrahandsbiljetter

Sweden rock uppmanar sina kunder att inte köpa biljetter via andrahandsföretag till nästa års festival.

Anledningen är att de själva inte släppt biljetterna än.

– Andrahandsföretag säljer biljetter som ännu inte existerar, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef på Sweden rock.

Festivalen Sweden rock har ännu inte släppt biljetterna till nästa års festival. Trots detta är det flera andrahandsföretag som redan säljer biljetter. På Facebook uppmanar Sweden rock sina kunder att inte köpa några biljetter via dem.

”Dessa företag förhandssäljer alltså något som ännu inte finns. Vi vill förtydliga att vi absolut inte har någon som helst form av samarbete med dessa andrahandsföretag”, skriver Sweden rock på Facebook.

Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef på Sweden rock, säger att det här är ett återkommande problem.

– Vi brukar tipsa våra trogna besökare om detta årligen. Andrahandsföretag säljer biljetter som ännu inte existerar, baserat på historik och inte på hur vi ska genomföra festivalen nästa år eller vilka priser vi kommer att ta, säger hon till Nöjesbladet.

Festivalen lockar varje festivaldag drygt 30 000 besökare.
Festivalen lockar varje festivaldag drygt 30 000 besökare.

”Då står du där utan biljett”

Hon säger att det finns en risk med att köpa biljetter via dessa företag, eftersom de inte på förhand kan veta exakt hur många biljetter som de kommer att kunna köpa.

– De köper ju biljetter på samma sätt som alla andra. Ponera att du förhandsbeställer en biljett av dem nu och så kan de inte köpa tillräckligt många av oss. Då står du där utan en biljett.

Vet ni hur många som köpt andrahandsbiljetter?

– Nej, det har vi ingen aning om. Vi har inget samarbete med andrahandsföretagen och de har ingen anledning att berätta för oss. Vi anser bara att de inte borde sälja någonting som inte finns på marknaden ännu.

Sofia Lindqvist Lacinai säger även att det är tråkigt om kunderna får betala överpris, vilket hon menar att det ofta blir om man köper andrahand.

– Vi har väldigt trogen kundkrets och ser gärna att de betalar rätt när de kommer till oss.

När släpper ni biljetterna?

– Vi kommer att gå ut med det datumet under nästa vecka.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN