Vännerna tar farväl av Sven-Erik Magnusson

avJoni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15

KARLSTAD. Vänner och familj vallfärdade till domkyrkan.

Sven-Ingvars-stjärnan Sven-Erik Magnusson fördes till sin sista vila under torsdagen.

Sven-Erik Magnussons död lämnade ett helt land i sorg.

Klockan 13 på torsdagen fördes Sven-Ingvars-stjärnan till sin sista vila i domkyrkan i Karlstad.

Omkring 300 gäster hade anmält sin närvaro men långt före ceremonin fanns ytterligare ett trettiotal andra utanför för att följa händelserna och visa sin respekt.

Gästerna började anlända vid 12.30-tiden och strax före klockan 13 kom även familjen, sonen Oscar Magnusson och hustrun Sara, till kyrkan.

Sven-Erik Magnussons bandkollega och vän Ingvar Karlsson kom i ett större sällskap, och dansbandssångaren Christer Sjögren anlände tillsammans med hustrun Birgitta.

Andra gäster bland andra hockeyspelaren Håkan Loob, tv-profilen Bengt Alsterlind och dansbandssångaren Olle Jönsson, som kom i sällskap med bandmedlemmen Christer Ericsson.

Musiken röd tråd

Den förre biskopen i Karlstads stift, Esbjörn Hagberg, var officiant vid begravningsgudstjänsten. Intill kistan fanns även ett porträtt som föreställde artisten.

I centrum stod den svarta kistan, prydd av en stor bukett röda rosor. De sex vaserna kring kistan fylldes av de sörjandes rosor under ett tyst avsked med stilla musik. Eftersom så många var närvarande blev det ett långt farväl.

– I dag vajar flaggorna på torget i Karlstad på halv stång. Han som alltid hade funnits där, folkhemmets soundtrack, har tystnat, sa Esbjörn Hagberg i inledningen av begravningsceremonin.

– Ni som har stått honom närmast har sett hur han har kämpat med krafterna. Ni har sett att döden är en befriare. Det som han fick med sig är kärleken från dem som stod honom närmast, fortsätter Hagberg.

En inspelning av Sven-Ingvars ”Anita” och psalmerna ”Härlig är jorden” och ”Blott en dag” framfördes under begravningen.

– Musiken kommer att vara som en röd tråd igenom det här, säger Micael Stenkvist från Widéns begravningsbyrå.

Sven-Ingvars framförde också själva ”Så många mil, så många år” och då tog sonen Oscar över mikrofonen. Avslutningsvis bars kistan ut till tonerna av ”När solen färgar juninatten”.

Sven-Erik Magnusson avled den 22 mars i år efter en tids sjukdom, 74 år gammal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM