Därför ställde Nour El Refai in – komikern talar ut om smärtan

avMathilde Albinsson

Nour El Refai tvingades ställa in söndagens båda föreställningar på Rival med kort varsel.

Nu förklarar hon varför.

”Anledningen till att jag inte kunde stå på scen är att jag haft en cysta i äggledaren som brast”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

1 av 2 | Foto: Karl Nilsson
Nour El Refai.

Nour El Refai meddelade på sin Instagram runt tretiden på söndagen att hon inte skulle kunna genomföra kvällens båda föreställningar av ”En komisk depression” på Rival i Stockholm.

Hon skulle ha rivit av den första showen klockan 16.00 och besvikna besökare fick vända i dörren.

Nu förklarar komikern anledningen till att hon tvingades ställa in med så pass kort varsel.

”Jag har fått flera mail från upprörda människor som åkt lång väg eller gjort sig annat besvär för att se mig idag eller ikväll. Jag har förstått att många antog att jag var bakis och därför ställde in. Jag är aldrig bakis på jobbet.
Anledningen till att jag inte kunde stå på scen är att jag haft en cysta i äggledaren som brast. Det är tydligen inget farligt men är extremt smärtsamt”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Svimmade nästan av smärta

Hon berättar vidare i inlägget att hon har gått med cystan i en vecka och fått veta av läkaren att den så småningom kommer gå sönder av sig själv. Cystor på äggstockarna är vanligt och försvinner ofta av sig själv.

”Den gick sönder ca 12 idag och jag hade såna smärtor så jag höll på att svimma. Jag hoppades på att det skulle gå över men det tog väldigt lång tid innan smärtan klingade av och jag är fortfarande sängliggande. Det är tyvärr inget jag kan schemalägga och till exempel ta imorgon när jag är ledig. Som sagt så är detta inget farligt, bara en grej som vaginabärare tydligen behöver stå ut med”, skriver hon.

”En komisk depression” hade premiär första gången våren 2016 och är i höst tillbaka efter ytterligare en utsåld vårturné 2017. På fredagen hade den nypremiär på Rival i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM