Youtubern Rasmusson avfärdar anklagelserna

TT

Uppdaterad 2022-11-25 | Publicerad 2022-10-09

Pontus Rasmussons konto granskades av Svenska Dagbladet i september.

Youtubern och influencern Pontus Rasmusson, en av Sveriges största youtubers bland barn, kommenterar nu de anklagelser som riktats mot honom och hans kanaler.

I flera videor på Snapchat slår han tillbaka mot anklagelserna, skriver Expressen.

– Under 2018 gjorde jag tre, fyra videor där jag läste mina följares hemligheter. Dessa hemligheter innehöll ibland sex och Youtube gillade absolut inte detta, det passar inte in på deras plattform, säger Rasmusson i videon.

– I stället för att ta bort tre, fyra videor så valde de att ta bort hela min kanal och de valde också att ta bort min andra Youtubekanal där jag inte lagt upp något ”olämpligt” material, eller något material alls som gick emot deras riktlinjer, säger han enligt tidningen.

I september granskade Svenska Dagbladet innehållet på Rasmussons konto, som riktar sig mot barn och ungdomar, och därefter stängde Youtube ner det kontot för att ha brutit mot företagets regler.

”Efter granskning har vi stängt ner Pontus Rasmussons kanal för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga”, skrev Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige i ett mejl till SvD.

Pontus Rasmusson menar att han aldrig gjort något kriminellt.

Följ ämnen i artikeln