Mauro och Plura i gemensam hyllning till LeMarc

TT

Uppdaterad 2024-01-11 | Publicerad 2024-01-10

Artisterna och nära vännerna – radarparet – Mauro Scocco och Plura Jonsson krokade under kvällens välbesökta hyllningskonsert till Peter LeMarc arm och sjöng LeMarcs låt “Drivved” från 1991.

Parhästarna har under åren samarbetat musikaliskt, men har även setts tillsammans i tv-rutan i program som “Mauro & Pluras kök” och ”Mauro och Pluras tågluff”.

Hyllningskonserten till Peter LeMarcs ära ordnas i samband med hans 65-årsdag. Under kvällen uppträder några av Sveriges största artister. Även bland andra Moonica Mac, Thomas Stenström, Oskar Linnros och Tomas Andersson Wij framträder.

När biljetterna släpptes tog de slut på en minut och 20 sekunder och intresset var så stort att arrangörerna tvingades byta lokal från Cirkus i Stockholm till Tele2 Arena.

LeMarc är själv på plats med sin familj – men har inga planer på att själv kliva upp på scenen, skriver TTELA. LeMarc säger att han blev “totalt överraskad” och “oerhört hedrad” när han fick höra om konsertplanen.

– Samtidigt är det en märklig känsla. I vanliga fall görs sånt här när artister har dött. Det här blir som att vara död och ändå få höra snacket efteråt, säger han till tidningen.

LeMarc slog igenom 1987 och är mest känd för låtar som ”Håll om mej!” och ”Little Willie John”. I slutet av 1990-talet drog han sig tillbaka på grund av scenskräck och efter några sporadiska konserter gjorde han sin avskedskonsert 2014.

I fjol drabbades LeMarc av en stroke.

ANNONS