Blev förbannad på att han ville resa med exfrun

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr Kärlek - svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

avOlle Kvarnsmyr

Ska det få förekomma umgänge med sin expartner? Detta är något som brevskrivaren är högst skeptisk till. Dr Kärlek rycker ut

Jag är en nyskild kvinna på 40 år. Jag är minst sagt osäker på hur en ny relation ska vara och hur dejtandets ädla konst går till. Via en dejtingapp har jag träffat en underbar man. Vi har dejtat 10 gånger och till och med åkt på en romantisk weekend tillsammans. Allt har varit bra tills förra helgen. Tillsammans med sina barn skulle han åka till sina föräldrar i Skåne. Med på resan var även barnens mamma, Det vill säga hans ex. Hon åkte med då även hon har släkt och vänner i Skåne. Jag motsatte mig ganska kraftigt att mitt nya kärleksintresse skulle resa tillsammans med sin exfru. Vi bråkade rejält om det. Jag valde kanske inte det finaste språkbruket under vårt bråk. Dagen efter ringde han upp mig och sa att han inte vill fortsätta relationen på grund av vårt bråk. Han såg ingen framtid för oss. Han ville hellre fokusera på sina barn och sin karriär i stället för en eventuell bråkig framtid. Jag messade honom dagen därpå men fick inget svar. Provade ett par dagar senare och han upprepade sitt svar. Jag har även skickat blommor med en ursäkt men inte fått något svar. Hur går jag vidare? Hur ska jag få honom att komma tillbaka?

Du är helstekt

Du är helstekt. Inget snack om den saken. Du har provat allt men han har med all tydlighet gjort klart för dig att han inte vill fortsätta relationen. Hur trist det än låter måste du inse det och gå vidare. Det råder inget tvivel om att du är en fantastiskt människa. Men det är dags för lite självkritik här inför den nästa fantastiska kärleksrelation du kommer att ha. Jag vill ödmjukast peka på två punkter du bör förbättra:
1. Undvik hårt språkbruk vid bråk. Var saklig och berätta hur du känner det i stället för att säga elaka saker.

2. Ställ inte så höga krav på partnern i början av relationen. Ta det lugn. Observera och möjligtvis ge förslag till förbättringar.

Missa inga visdomar - diskutera råden. följ Dr Kärlek på Facebook

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se bums så kommer allt att lösa sig

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek

Kärlek

Relationer