Let’s dance

Claes Malmberg tvingades lämna ”Let’s dance”

Skänker 30 00 till Alzheimersforskning: ”Min mamma hade Parkinson och dog av det, vilket är en besläktad sjukdom”

Av: 

Leo Pettersson

Andreas Hansson

NÖJE

Nio deltagare har blivit åtta.

Claes Malmberg har tvingats lämna årets ”Let’s dance” – trots juryns svallande beröm.

Trots detta är han inte besviken.

– Jag har varit med i tv förr och jag kommer att hamna i tv igen, var så säker, säger han till Nöjesbladet.

Fredagar innebär ”Let’s dance” såhär under våren och i kväll var det dags för den fjärde livesändningen av årets upplaga.

Nio deltagare skulle bli åtta och efter att tittarna sagt sitt stod det klart att Claes Malmberg fick lämna tävlingen, efter att ha hängt löst bredvid Therese Alshammar.

– Det är en tävling den går till på det sättet att nån åker ut och då var det väl vår tur, Malin hade kunnat vinna om hon sluppit mig, säger han till TV4.

I veckans kärlekstema dansade han för flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva, som bor i Brasilien. Han fick bättre och bättre omdömen, totalt 18 poäng vilket renderade sjätteplats i juryns rankning. Men det räckte inte hos tittarna.

– Man är ju beredd på att lämna precis när som helst. Jag har inga problem med det. Det finns ett liv utanför ”Let’s dance”, som tur är, säger han till Nöjesbladet efter elimineringen.

Dit skänker han pengarna

Han hade lovat att ge pengar till välgörenhet för varje centimeter han minskade i midjemått och konstaterade att han minskat nio centimeter.

Det löftet kommer han att hålla.

– Jag kommer att skänka 30 000 kronor till välgörande ändamål, och de kommer att gå till dem som arbetar med Alzheimerssjuka människor, säger han och fortsätter:

– Det är en sjukdom som vi pratar alldeles för lite om i Sverige och som drabbar extremt många människor. Det är ett enormt lidande för dem som lider av den och för personer runt omkring.

Har du någon personlig erfarenhet av sjukdomen?

– Min mamma hade Parkinson och dog av det, vilket är en besläktad sjukdom. Jag såg vilket lidande hon gick igenom. Vi är rädda för den sortens sjukdom i det här landet och det är väldigt synd. Det bästa sättet att ta hand om oss själva är att ta hand om andra och då finns det en chans att de kan ta hand om oss.

Kan dyka upp igen i TV4

När det kommer till den fortsatta tävlingen hintar han om att han kan dyka upp i TV4-studion även nästa vecka.

– Jag kan ha ett litet skrivbord och vara med och kommentera, eller vara en tredje programledare, säger han och skrattar.

Tidigare har Britt Ekland och Nikki Amini åkt ur.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Let’s dance

LÄS VIDARE

Känslokaoset – efter finalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Claes Malmberg