Första bilderna på huvudpersonerna i nya ”Millennium”

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ROBIN LORENTZ–ALLARD.
Stephen Merchant, Fede Àlvarez, Claire Foy, Sverrir Gudnason och Lakeith Stanfield.

Från Elizabeth till Lisbeth.

Från Englands drottning till hårt slående hackaren Lisbeth Salander. Claire Foy från tv-serien ”The crown” har huvudrollen när ”The girl in the spiders web” blir film.

Nu spelas Millennium-action in i Stockholm. Här är första bilderna på huvudpersonerna.

Claire Foy möter pressen tillsammans med Sverrir Gudnason som spelar Mikael Blomkvist i nya filmen.

De är på plats vid Mosebacke, där Lisbeth Salander har sin hemliga lägenhet i Stieg Larssons bästsäljande romaner. Nya filmen bygger på David Lagercrantz fortsättning, som i original heter ”Det som inte dödar oss”.

34-åriga Claire Foy fick sitt stora genombrott som drottning Elizasbeth II i två säsonger av ”The crown”. Hon är den tredje att spela Lisbeth Salander på film efter Noomi Rapace och Rooney Mara.

Har spelats av Nyqvist

Mikael Blomkvist har tidigare tolkats av Michael Nyqvist och Daniel Craig. Sverrir Gudnason har fått mycket internationell uppmärksamhet efter rollen som Björn Borg i tennisdramat ”Borg”.

I rollistan finns också Stephen Merchant, annars mest känd som medskapare till Ricky Gervais i komiska ”The office” och ”Extras”. I actionfilmen ”Logan” visade han upp en annan sida som skådespelare, och det gäller också i ”The girl in the spiders web”.

Filmade i Stockholm i går

På plats i Stockholm finns även skådespelaren Lakeith Stanfield, som varit med i ”Get out” och ”Straight outta Compton”. Samt regissören Fede Àlvarez, som fick sitt genombrott med skräckfilmen ”Don´t breathe”.

Under torsdagen filmades actionfyllda scener med polisbilar och motorcykel på kajen vid Finnboda i Stockholm. En stor del av inspelningen har skett i Berlin tidigare under året.

”The girl in the spiders web” får svensk biopremiär den 26 oktober.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM