Alexandra börjar dofta dunderskräll

Foto: irriterad på irving Alexandra Pascalidou retar sig på Tony Irvings utspel. ”Det här gjorde jag helt och hållet på egen risk”, säger hon.
NÖJE

Det börjar osa skräll i ”Let’s dance”.

För Alexandra Pascalidou ser allt mer ut som ett wildcard till prispallen.

Helena Lundbäck är ute ur tävlingen.

Inga konstigheter.

Hon kändes ju egentligen mogen för att göra sorti redan förra fredagen – och med en danskavaljer som inte får göra några lyft på grund av olycksrehabilitering hade det väl knappast funkat länge till i vilket fall som helst.

Så – nu borde de närmaste veckorna rimligtvis bjuda på avsked av de lite svajiga mellanmjölksdansarna Jessica Andersson, Alexander Rybak och Alexandra Pascalidou. Så att de tre som mer eller mindre konstant har spelat i en division högre – alltså Figge Norling, Frank Andersson och Tina Thörner – sedan kan göra upp om finalplatserna.

Fast det finns förstås en rejäl skrällvarning. Och den har grekisk stavning.

För Alexandra Pascalidou skaffade sig tydligen ett massivt tittarstöd efter de där duellerna i säsongens början. Och just nu verkar det som att det som Jessica Almenäs sa om henne för ett par veckor sedan – alltså det där om att hon är som en kackerlacka, som överlever allt – har blivit något av en självuppfyllande profetia.

För i går borde hon verkligen ha varit tvungen att åtminstone duellera.

Den där rumban hon stapplade igenom var ju faktiskt inte rolig – avsliten lårmuskel eller inte. Och fick hon inte backning av tittarna på den... Ja, då törs man nog drista sig till att säga att det finns rätt många där ute som röstar på henne tack vare någonting helt annat än hennes grymma dansmoves.

Så även om jag personligen anser att Pascalidou borde ha varit uträknad för länge sedan, ska man nog inte räkna ut henne än på ett tag.

ARTIKELN HANDLAR OM