”Deras namn förfalskades”

NÖJE

The Hives och Cardigans advokater gör upp om miljonhärvan i rätten

Foto: Pelle Almqvist och The Hives kräver över tio miljoner av The Cardigans, medan Nina Persson och The Cardigans stämmer The Hives på nästan 19 miljoner.

The Hives och The Cardigans stämmer varandra på mångmiljonbelopp.

Samtidigt växer pengabråkets omfattning

– Bolaget som skött ekonomin har förfalskat mina huvudmäns namnteckningar, säger The Hives advokat Monica Crusner till Nöjesbladet.

När The Hives och The Cardigans juridiska ombud möttes i Lunds tingsrätt under gårdagen stod återigen ord mot ord.

The Cardigans har stämt bolagen bakom The Hives på 18,9 miljoner. Ett belopp gruppen hävdar att de lånat ut – men aldrig fått tillbaka. The Hives menar i stället att det är The Cardigans som är skyldiga pengar – och kräver drygt tio miljoner kronor.

I går hölls förhandlingar mellan de båda parterna – och de har en bit kvar innan de kan mötas.

Nya anklagelser

– Vi har rett ut vad vi är överens om och vad vi inte är överens om och ska fortsätta reda ut vad vi inte är överens om, säger advokat David Berggrén, som företräder The Cardigans.

Foto: Monica Crusner.

I samband med gårdagens förhandlingar lade The Hives advokat Monica Crusner fram en ny anklagelse.

Hon hävdar att bolaget Tambourine studios, som haft ekonomiska uppdrag för många av landets största artister, förfalskat flera artisters namnteckningar i årsredovisningar, fullmakter och deklarationer.

Detta för att hemlighålla en penningkarusell av överföringar mellan grupperna.

”Avgörs i domstolen”

– Skälet bakom påståendet är helt enkelt att mina huvudmän inte har undertecknat vissa handlingar. Hela Tambourine-härvan kommer att prövas i domstol, säger Monica Crusner.

Monica Crusner hävdar även att gruppen Soundtrack of Our Lives fått sina namnteckningar förfalskade.

Ebbot: En soppa

– Jag får inte uttala mig eftersom det är i ett känsligt stadium. Men jag kan säga så här, banden är oskyldiga. Det här är en soppa som Tambourine får reda ut. Sanningen kommer att uppdagas, säger Soundtrack of Our Lives-sångaren Ebbot Lundberg, 45.

Via epost till Nöjesbladet slår Tambourine i från sig anklagelserna:

”Det finns varken någon större sannolikhet eller logik i det påståendet, det är inte heller sant. Det finns inte heller någon som helst konkret bevisning för att det Crusner påstår är korrekt”, skriver Tambourine, och menar att Monica Crusner försökt lämna vilseledande uppgifter i en pågående tvist.

”Vi kan visa detta bara vi får visa upp kontoutdragen. Crusner försöker nu på alla sätt förhindra detta, och vrida fokus bort från denna fråga”, skriver Tambourine.

Nöjesbladet har sökt The Hives och The Cardigans.