Nöje

Jay gömde hasch på Idol-hotell

Av: 

Joni Nykänen

Malin Collin

NÖJE

Fick knark av en äldre man när han väntade på tåget

FAST PÅ JULAFTON "Idol”-vinnaren Jay Smith, 30, skulle åka hem för at fira jul. När han checkade ut från hotellet bad han om ett kuvert för att lägga en rakkniv i som han inte kunde ha med sig när han flög. I kuvertet lade han också hasch.

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON

I går stod det klart att Jay Smith gjort sig skyldig till ännu ett knarkbrott.

I polisförhöret erkänner ”Idol”-vinnaren att han fortfarande feströker hasch.

– Vi vill inte kommentera det, säger Magnus Lundbäck, Jay Smiths manager.

"Idol"-hotellet.

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS

Det var i förra veckan som Jay Smith, 30, fick ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott.

Händelsen skedde klockan 04.20 på julaftons morgon 2010 då Jay Smith skulle checka ut från ”Idol”-hotellet i centrala Stockholm, enligt förundersökningsprotokollet.

Han skulle flyga och bad personalen i receptionen om ett kuvert då han ville lägga i en rakbladskniv och förvara det på hotellet fram till hans nästa incheckning tre dagar senare.

Tre vita tabletter

Receptionisten såg att Jay Smith stoppade ner något i kuvertet innan han checkade ut. I hotellets övervakningskamera framgår det att Smith försökte dölja något.

Då kuvertet inte var ordentligt förseglat, trillade en liten brun bit ur. Receptionisten tillkallade två kollegor och i kuvertet hittas även tre vita tabletter. Då de misstänkte narkotika, tillkallade hotellpersonalen polis.

De tre vita tabletterna var den narkotikaklassade lugnande medicinen Diazepam, som Jay Smith menar att han har fått utskrivet av läkare.

Den bruna biten var 0,05 gram hasch.

Jay Smith uppger att han fått haschet av en äldre man som han träffade ett par veckor före händelsen när han stod utanför tåget och rökte. Jay Smith uppger att mannen gick fram till Smith och erbjöd honom haschbiten. Jay Smith menar att han var medveten om att det var hasch som han fick.

Röker på fester

Anledningen till varför han tog emot haschet ska ha varit för att han inte ville vara otrevlig. När artistansvarig för ”Idol” kom fram stoppade Smith ner haschet i sin byxficka.

På frågan när han senast brukat narkotika, svarar Jay Smith att det var när han befann sig i Amsterdam i slutet av februari.

Jay Smith medger att han brukade narkotika mer regelbundet förr men att det nu mest blir om någon bjuder på fester vid enstaka tillfällen.

Magnus Lundbäck, Jay Smiths manager, är fåordig om händelsen.

– Vi vill inte kommentera det, men Jay kanske går ut med det via sin hemsida. Jag vet inte, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje