Gardell ska bli pappa

NÖJE

Väntar barn med en lesbisk kvinna

Jonas Gardell ska ha barn med en lesbisk kvinna.

I augusti blir han pappa för första gången.

- Jag förstår att du frågar, men jag vill inte kommentera det här, säger Jonas Gardell.

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
festade i natt Jonas Gardell och en lesbisk kvinna väntar barn tillsammans i augusti. - Jag förstår att ni frågar, men jag vill inte säga något, nu är det fest, sa han till Aftonbladet i natt.

Författaren och artisten Jonas Gardell, 39, har under 15 år levt tillsammans med programledaren Mark Levengood, 38.

De är tveklöst Sveriges mest kända gaypar och har tidigare vid flera tillfällen talat om sin stora önskan om att få bli föräldrar.

Och nu går drömmen i uppfyllelse.

Enligt kändistidningen Hänt Extra blir Jonas Gardell pappa redan i augusti. Mamman till barnet är en god vän till Jonas som sedan länge haft en lesbisk relation.

Nu vill de ha barn

De båda kvinnorna beskrivs leva ett "vanligt liv utanför rampljuset".

Planerna på att bli föräldrar tillsammans har funnit länge. Jonas och kvinnan diskuterade det redan för över 15 år sedan, men det är först nu som de känner sig redo att skaffa barn.

De båda kvinnorna har under årens lopp blivit nära vänner med Mark Levengood, som också kommer att fungera som en extrapappa till barnet.

- Det stämmer till hundra procent. Jag trodde att alla visste det här, säger en bekant till paret som Aftonbladet har pratat med.

I början kommer barnet att bo hos sina mammor, för att senare bo hos Jonas och Mark varannan vecka. Men allt kring graviditeten ska hållas hemligt och vännerna till paret som Aftonbladet talat med är tystlåtna. Ingen vill säga någonting.

"Vi ska ha trevligt"

I natt befann sig Jonas Gardell på Berns i Stockholm och efterfesten till galapremiären av Hollywoodfilmen "Minority report". Han var på gott humör, men ville under inga omständigheter prata om hur det känns att bli pappa.

- Jag förstår att du frågar, men jag vill inte kommentera det. Jag har inte läst skriverierna, men fick reda på det genom ett SMS.

Stämmer det. Ska du bli pappa?

- Jag vill faktiskt inte prata om det nu.

Varför inte det?

- Nej, jag vill ju inte. Nu är vi på fest och ska ha det trevligt.

Cyklade hem

Sen försvann Jonas Gardell i sällskap med Lena Ph till baren. Vid ett-tiden på natten valde han att lämna nattklubben och cykla hem.

Daniel Nyhlén