Varning – Leila kan orsaka mysorexia

NÖJE

Läs Zandra Lundbergs krönika

Foto: Akta dig för blommönster, shabby chic-burkar, kakformar och Leila.

Kära tomten, i år tänkte jag att vi kunde göra en deal.

Jag står över julklapparna och som tack fixar du min önskan om att bli av med några irriterande saker? Okej?

Okej. Då vill jag gärna att du utrotar alla mysbloggare från internet och när du är i farten kanske du kan förpassa Leila Lindholm som mysig tv-profil till någon japansk kanal i stället för TV 4.

Och snälla, när du ändå håller på, OM du hinner alltså, vill jag väldigt gärna att du gör inredningsstilen shabby chic skrattretande omodern.

Jag förstår att det är körigt för dig, att det här är mycket begärt.

Men jag har faktiskt mina skäl.

Enligt en helt ovetenskaplig undersökning handlar varannan blogg numera INTE om dagens outfit utan om dagens MYSIGA lantligt inredda kök och hur många MYSIGA cupcakes man hinner baka innan man bränner ut sig. Och om man ska tro en synnerligen begränsad enkät jag gjort bland mina vänner så mår folk psykiskt dåligt av att inte uppnå samma perfekta resultat som MYSIGA Leila Lindholm i köket. Att dessutom inte ha en lika småputtrig och shabby chic-trivsam matlagningsplats á la Leila kan skapa prestationsångest och i vissa fall frammana tvångstankar om att såga av sig halspulsådern med brödkniven hos vilken stackars köksamatör som helst.

Det ryktas till och med om att hetsen över att skapa det övernaturligt perfekta MYSIGA hemmet med alla MYSIGA avskavda retromöbler, hembakta sockerkakor och pastellgardiner som det innebär kan vara inkörsporten till nästa nya, farliga folksjukdom, mysorexia. Risken att drabbas ska tydligen vara extra hög så här i juletider.

Så tomten, när jag surfar runt på juldagen vill jag alltså inte se: cupcakes, egentligen bakverk i allmänhet men cupcakes och macaroons i synnerhet, trevåningskakfat, fluffiga morgonrockar, trillingnötter, pastelltapeter, avskavda rostiga burkar, vintagefåtöljer, pannkaksfrukostar, lapptäcken, söta romantiska detaljer i varenda hörn, mönstrade förkläden, snirkliga hatthyllor, omplanterade färska kryddor, spetsgardiner och duntofflor.

Och så var det det där med Leila då. Om du hinner, förstås.

Lycka till (och god jul).