Började gråta av sitt bidrag

avYlva Niklasson

NÖJE

Nykära Jessica: Min låt gick rakt in i hjärtat

”Aldrig mer Melodifestivalen”, sa Jessica Andersson, 36, för tre år sedan.

Men när hon hörde

”I did it for love” rann tårarna.

– Jag befann mig i en jobbig period och låten gick rakt in i mitt hjärta, berättar hon för Nöjesbladet.

Foto: Foto: Lina Boström Einarsson
”Jag kommer att säga ’aldrig mer’ efter den här Melodifestivalen också. Jag är så trött efteråt att jag tänker: ’det här orkar jag aldrig igen’. Men den känslan går över”, säger Jessica Andersson.

På lördag kliver en ny Jessica Andersson upp på scenen. De minimala shortsen är utbytta mot en elegant långklänning. Den glättiga schlagerpopen är utbytt mot en smäktande ballad.

– Mitt framträdande på lördag skiljer sig extremt från mina tidigare. Jag kommer att visa en annan sida. Jag hade aldrig ställt upp om det var en låt som liknade mina förra, säger hon.

Och kläderna?

– Det blir så långt ifrån shorts man kan komma. En långklänning som är lyxig och värdig. Det har alltid varit mycket fokus på mina kläder, nu blir det fokus på sången.

”Det var jättetungt”

Jessica hade inte tänkt tävla i Melodifestivalen i år. I våras gick hon igenom en tung period efter att hon släppt sin bok som handlar om hennes uppväxt i en missbrukarfamilj.

– Jag mådde inte bra. Det var jättetungt ett tag. Dels jobbigt att lämna ut sig själv så, dels lämnade jag ut andra i min familj. Jag är en människa som lider av ständigt dåligt samvete.

Men mitt i den mörka tillvaron fick hon höra låten ”I did it for love”.

– Det blev en otroligt känslosam stund. Den gick rakt in i hjärtat och jag började jag gråta. Det var bara rätt låt för det tillfället.

Kommer det att bli tårar på scenen?

– Jag tror att jag kommer lyckas hålla mig, men den sitter i hjärtat på mig och det kommer höras förstås.

Siktar på final

Du är nykär också?

– Ja, jag är lite småförälskad. Det är fel vecka att prata om det, men jag träffar någon och det känns jättebra. Vi har träffats i ett par månader.

Det är femte gången du ställer upp – har du höga krav på dig själv?

– Jag försöker att inte ha för stora förväntningar. Då blir jag så fruktansvärt ledsen och besviken om det inte går bra. Men jag siktar på att gå direkt till final. Det känns som det kommer bli ett bra år. Mitt år!

ARTIKELN HANDLAR OM