Här är ert paradis Victoria och Daniel

avMikael Stengård

Kändisar konsumerar lyxchampange i massor på paradisöarna

1 av 15 | Foto: DANIEL OHLSSON (samtliga bilder i bildspelet)
Det är fantastiskt klart. Det är fantastiskt varmt. Och det finns fantastiskt små hyddor i det. Vattnet kring Bora Bora är fantastiskt helt enkelt.

Lyxisolering på små atoller med kritvita stränder, snorkling i turkost vatten och tahitisk surströmming.

I Franska Polynesien väntar paradiset för kronprinsessan och hennes prins.

Men de måste dela det med champagnedrickande superkändisar.

Aftonbladets läsare kan inte ha fel. Förra året röstade de fram Söderhavets öar som det hetaste drömresmålet i Aftonbladets stora läsaromrösting.

Nu ska kronprinsessan Victoria och prins Daniel njuta av paradiset i flera veckor.

Och brudparet har valt precis rätt plats för att fira sin smekmånad. Den officiella turistinformationen för Franska Polynesien beskriver ögruppen som ”den perfekta platsen för nygifta att fira sitt nya liv tillsammans”.

Svarta lavastränder

Ögruppen består av drygt 120 öar, där Tahiti och hennes systerö Bora Bora är de mest populära.

På Tahiti samlas fransk jetset, surfare, och smekmånadspar, medan Bora Bora lockar den som vill ha riktig lyx och isolering på en liten atoll bortanför huvudön.

Båda öarna är vulkaniska och erbjuder både kritvita sandstränder och svarta lavastränder.

Och aktiviteterna på öarna är många. Här kan det nygifta kronprinsessparet simma i turkosa laguner, snorkla bland färgglada exotiska fiskar, vandra i fantasieggande berg eller dyka bland hajar och delfiner.

Avkoppling

Men det är inte för att aktivera sig turisterna åker till paradisöarna. I stället är det avkopplingen de söker.

Efter ett hektiskt schema inför bröllopet är det precis vad Victoria och Daniel behöver.

– Det här är det perfekta smekmånadstället. Hit åker man för att koppla av och bara njuta av det kristallklara vattnet och de vita stränderna, säger Daniel Ohlsson, frilansjournalist som gjort många resor till öarna.

Han beskriver Tahiti och Bora Bora som sinnebilden för paradiset.

– Det är så vackert att det nästan är fånigt, det är som taget ur en annons för bröllopsresor. Och maten, den är fantastiskt god.

De lokala rätterna består av fisk, exotiska frukter och grönsaker.

Brudparet kommer att njuta av rätter som poisson cru (rå tonfisk marinerad i citron och med kokosmjölk, gurka, lök och tomat), olika typer av grillad meka (svärdfisk), grönsaker (brödfrukt, den potatisliknande Taron och matbanan) och poe (gelépudding av papaya, banan och andra frukter tillsammans med färskpressad kokosmjölk).

Och så förstås fafaru-fisk som legat till sig i havsvatten, en sorts tahitisk surströmming med frän doft, men god smak.

Dricker Moët & Chandons

Men Victoria och Daniel kommer inte att ha öarna för sig själva. På senare år har turismen ökat och paradisöarna är populära bland Hollywoods superkändisar.

Bland dem som flitigt besöker öarna syns bland andra Pierce Brosnan, Julio Iglesias, Jane Fonda, Dolph Lundgren, Goldie Hawn, Kurt Russel, Pamela Anderson och Harrison Ford.

Då förstår man att franska Polynesien har världens näst högsta konsumtion per person i världen av Moët & Chandons champagne.

ARTIKELN HANDLAR OM